Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


‘Sağlığa zararsız kola bulamadım. Oturdum kendim yaptım’

Kreuzbergli genç anne Nermin Çelik, çocukları için katkı maddesi bulunmayan kola üretti. Nermin Çelik, reçetesi tamamen kendisine ait olan kolayı, şimdi de “Tarz yok sadece tat var” sloganıyla imal edip piyasaya sürdü.

NERMİN Çelik, Kreuzberg’de yaşayan 5 çocuklu genç bir anne. . Hamburg doğumlu Nermin Çelik, Hamburg ve Berlin’de 4 yıllık tiyatro eğitimi aldıktan sonra çeşitli tiyatrolarda farklı rollerde oynadı. 2003’te Berlin’e yerleşen Çelik, 2010’da ikiz çocukları olduktan sonra oyunculuğa ara verdi. Sağlıklı besleme konusunda oldukça titiz olan Çelik, çocuklarını piyasadaki bol şekerli, tanınmış kola markalarından uzak tutmak için 2012’de evinin mutfağında kola icat etti.

Çelik, çocukları için icat ettiği kolaya “Göz alıcı, şaşalı” anlamına gelen “Glam cola” adını verdi ve piyasaya sürdü. “Tarz yok sadece tat var” sloganıyla satılan ve şişesinin üzerinde “Made in Kreuzberg-Kreuzberg yapımı” yazan Glam Cola’yı başta Kreuzberg olmak üzere Berlin’de bir çok kafede bulmak mümkün.

FİKİR MASADA DOĞDU
 
Kola üretme fikrinin nasıl ortaya çıktığının hikayesini anlatan Nermin Çelik, “Bir gün masada tüm aile bir araya geldiğimizde kolanın zararları üzerine konuştuk. Çocuklara kola içmemelerini tembih ettim; ancak alıkoymak da olmuyor. ‘Keşke renksiz bir kola olsaydı’ diye düşünürken, acaba sağlığa zararsız bir kola üretilemez mi diye hayal kurmaya başladım. İnternette araştırdım ve renksiz kola üretilmediğini gördüm. Sonra ben bunu yapabilirim diyerek, işe başladım. Sağlığa zararsız kola bulamadım, oturdum kendim yaptım” dedi.

İlk olarak kolada neler olması gerektiğine karar veren Nermin Çelik, bir laboratuvarda yaptığı denemeleri ise şöyle anlattı: “Kolanın içeriğine karar verdikten sonra bir laboratuvarda kimyager ile denemeler yaptım. Kimyager, PH değerlerini ölçüp onay verdi. Arzu edilen damak tadını bulduk. Daha sonra bir imalathane buldum; üretime başladım.”
 
MEYVE ŞEKERİ VAR
 
Sağlığa zararlı gıda katkı maddelerinden mümkün olduğu kadar uzak durmayı tercih eden Nermin Çelik, “Glam Cola’da sanayi şekeri yerine meyve özü şekeri kullandım. Fosfor asidi yerine limon asidi tercih ettim. Çünkü fosfor, vücuttaki magnezyum, kalsiyum gibi mineralleri alıyor. Hayvansal jelatin yerine, bitkisel jelatin kullandım” diye belirtti.

PATENT ALMADI
 
Nermin Çelik, ürettiği kolanın sadece isim markasının patentini almış. Çelik, “Kolanın kendisini patentlettirmem için içindeki karışımı olduğu gibi yani kolanın tarifini tam anlamıyla vermem gerekiyordu. Bunu vermek istemediğim için kolanın patentini almadım” dedi.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: kola, ev yapımı kola,
Link: ‘Sağlığa zararsız kola bulamadım. Oturdum kendim yaptım’




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız