Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Türkiye içecek pazarına yeni firma

Gazlı içecek sektörüne kalori yaktıran özel formülü ile yeni bir firma daha girdi. Türkiye’de de üretim gerçekleştirmeyi hedefleyen Aspire, ileriki dönemde Türkiye'den 8 ülkeye ihracat yapacak.

Aspire markasını Türkiye’ye getiren CenSoy Gıda’nın Kurucu Ortağı Arif Cengiz, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de yıllık gazlı içecek tüketiminin 2013 yılında 3.5 milyar litreyi aştığını, buna rağmen enerji içeceği ve meyveli maden sularının ardından pazara yenilikçi bir ürünün sunulmadığını belirtti.

Cengiz şunları söyledi:

"Türk toplumu genç nüfusun artmasıyla birlikte daha farklı içecek alternatifi arayışına girdi. Pazar hızlı büyümesini sürdürüyor. Ancak, nitelikli ve inovatif ürüne duyulan ihtiyaç bir hayli fazla olmasına rağmen sektör aynı hızda alternatif ürün geliştirme konusunda yavaş kalıyor. Özellikle sağlıklı yaşam bilincinin her geçen gün artması, beraberinde sağlıklı yaşam içeceklerine olan talebin de artmasını sağlıyor. Biz de Aspire’ı tam da bu noktada, önemli bir Ar-Ge çalışmasının ürünü olarak sunuyoruz."

POTANSİYEL BÜYÜK
 
Türkiye’nin kişi başına düşen gazlı içecek tüketiminin Avrupa’nın çok gerisinde olmasına karşın hızlı büyüyen genç nüfus ile sektörün her yıl ortalama yüzde 20 oranında büyüdüğüne işaret eden Cengiz, "İçecek piyasasında en büyük payı alan gazlı içecekler, pazarın en çok tercih edilen ürünlerini temsil ediyor. Kolalı ürünler hariç gazlı içecek pazarının toplam büyüklüğü ise 1,5 milyar litrenin üzerine çıkarken, yine kolalı ürünler hariç gazlı içecek sektörünün 1,5 milyar liranın üzerinde bir ciro büyüklüğüne sahip olduğu tahmin ediliyor. Diğer taraftan Avrupa’da gazlı içecek tüketimi yıllık kişi başı ortalama 90 litreye yaklaşırken, Türkiye’de bu rakam 45 litre seviyesinde kalıyor. Bu da bize önümüzde büyümek için pek çok yol ve fırsat olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Aspire markası ile önemli hedefleri olduğunu belirten Cengiz, “2014 yılında 250 bin adetlik satış gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. 2015 yılında bu hedefi iki katına çıkaracağız. 2016 yılında yaklaşık olarak Türkiye’deki 700 bin adetlik satış hedefimizin yanı sıra markayı Türkiye’den aralarında Kıbrıs, İran, Azerbaycan gibi ülkelerin de bulunduğu 8 ülkeye ihraç edeceğiz. İhracat hedeflerimizi ise 2014’te 125 bin, 2015’te 500 bin, 2016’da ise 800 bin olarak belirledik” dedi.

Arif Cengiz markanın en önemli hedefinin ise 2017 yılında toplam satış ve ihracat rakamlarının 2 milyon adede ulaşması ile Türkiye’de üretime geçilmesi olduğunu belirtti.

Aspire markasının yaratıcısı ve Aspire Kurucu Ortağı Darren Linnell de genç nüfus avantajı nedeniyle markanın Türkiye’de de kısa zamanda başarıya ulaşmasının mümkün olduğunu söyledi. Linnell, özellikle sağlıklı yaşamaya özen gösteren ve sporu bir hayat tarzı olarak benimsemiş kişilerin ürüne ilgi göstereceklerini belirtti. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türkiye, içecek pazarına yeni firma, Aspire, Gazlı içecek sektörü
Link: Türkiye içecek pazarına yeni firma




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız