Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  İçecek  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tüketici köşesi
 Meyve suyu, şuruplar
 Kola, gazlı içecekler
 Su, Soda, Maden suyu
 Alkolü İçkiler
 Çay, Kahve
 Süt, Süt Ürünleri
 Şalgam
 Diğer içecekler
 


Salep Yoğun İlgi Görüyor

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'te soğuk havanın günden güne etkisini arttırması ile vatandaşlar, sıcak salebe yoğun ilgi gösteriyor.
 
Kazanda uzun süre kaynatılan sütün, tarçın, ceviz, fıstık ve kakao ile buluşmasıyla ortaya çıkan lezzet harikası salep, Gaziantepli vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Yakınları ile beraber otantik ortamda keyifle sıcak saleplerini yudumlayan vatandaşlar ise güzel vakit geçirme fırsatı yakalıyor. Kışın vücudun ısınmasını sağlayan salep, öksürük ve bronşit tedavisinde, mide bağırsak iltihaplanmalarında, bağırsak solucanlarının düşürülmesinde, kabızlığın giderilmesinde ve daha birçok tedavide önem arz ediyor. Arapçada ‘sahlap’ denilen ve Türkiye’de Batı Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetiştirilen salep, vücudun ısınmasını sağlıyor. Gaziantepli vatandaşların damak lezzetine hitap eden salep, üzerine bal ve zencefil dökülerek daha da lezzetli bir tada dönüşüyor.

SALEP BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN DÜZENLİ ÇALIŞMASINI SAĞLIYOR
 
8 yıldan bu yana salepçilik yaptığını belirten Erkan Demir, “Salep bademcik, öksürük ve bronşit tedavisinde, mide bağırsak iltihaplanmalarında, bağırsak solucanlarının düşürülmesinde ve sinüzit rahatsızlığı olan hastalara iyi geliyor. Bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasını da sağlıyor. Salebin, insan sağlığı üzerindeki faydaları önceden tespit edilmiştir. Salebin kaliteli olmasına dikkat etmek gerekir. Güzel bir salep için sütün kaliteli olması gerekiyor. Salep yapılırken masraftan kaçmamak gerekir. Keçi sütü kullanılmalıdır. Suni salebe dikkat edilmesi gerekir. Salep için sütün kazan içerisinde 2 saat kaynatılması gerekir. Gaziantepli vatandaşlar damak tadına düşkün olduğu için biz de kaliteli salep yaparak onların damak lezzetine hitap etmeye çalışıyoruz. Salebin çok enteresan bir özelliği de vardır. Salep ekilmeden kendi kendine dağlarda çıkıyor. Suni saleplere dikkat edilmesi gerekir. 15 liralık salebin tadı olmuyor. Ucuza kaçmamak gerekir. Salebin türlü türlü faydaları var. Salep kış aylarında vücudun ısınmasını sağlıyor. İnsanı dinç tutuyor. Kaliteli salep için her zaman ürünlerin en iyisini kullanmak gerekir. Salebin kakaolu, tarçınlı, fıstıklı ve cevizli çeşitleri vardır. Gelen müşterilerimiz ise burada otantik bir ortamda keyifle saleplerini yudumluyorlar. Saleplerimizi 1 liradan satıyoruz. Günlük olarak 3 bardak salep içilmesi vücuda iyi gelir” dedi.

"93 YAŞINDAYIM, SAĞLIĞIMIN İYİ OLMASI İÇİN GÜNDE 2 DEFA SALEP İÇİYORUM"
 
Sıhhatli olmasında salebin faydalarına dikkat çeken Ali Osman Genç ise, "93 yaşındayım. Allah'a şükür sağlığım iyi. Günde iki defa salep içiyorum. Salep vücuduma iyi geliyor. Kış aylarında düzenli olarak günde 2 defa salep içiyorum" diye konuştu.
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Salep, Yoğun İlgi Görüyor
Link: Salep Yoğun İlgi Görüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız