Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Karpuz, Kavun »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


Kavun ve Karpuza Sertifika

Adapazarı Katlı pazaryeri esnaflarından Recep Efe, İyi Tarım Uygulamaları Sertifikalı Kavun ve Karpuz satışlarını önemli oranda arttırdığını söyledi.

Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden olan Karpuz ve Kavun Ramazan ayında da sofraların vazgeçilmezi oldu. İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası ile satışa başlanılan Karpuz ve Kavunlar şimdilerde daha çok alıcı buluyor. Adapazarı Katlı Pazaryeri esnaflarından Recep Efe sertifikalı satışa başladıklarından bu yana Karpuz ve Kavuna yönelik rağbetin arttığını kısa bir zaman sonra tezgahlarında satılan tüm sebze ve meyveleri de aynı şekilde sertifika satışa sunacaklarını söyledi.

İyi Tarım Uygulamaları nedir; İyi Tarım Uygulamaları (İTU) FAO tarafından, “tarımsal üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlık ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler” olarak tanımlanmaktadır. İyi Tarım Uygulamalarının amacı insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyecek üretimin yapılmasıdır. Bunun için İTU, Zararlılarla Entegre Mücadele (Integrated Pest Management, IPM) ve Entegre Ürün Yetiştiriciliği (Integrated Crop Management – ICM) tekniklerinin, üretimde birlikte uygulanmasını önermektedir. Üretim sonrası hasat ve depolamada hijyenik koşulların sağlanması ve ürüne herhangi bir bulaşmanın önlenmesi amacıyla Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (Hazard Analysis Critical Control Point – HACCP) ilkelerinden yararlanılmaktadır. Böylece iyi tarım uygulamaları şartlarına uygun şekilde elde edilen ürünün, insan sağlığına zararlı kimyasal, mikrobiyolojik ve fiziksel kalıntılar içermediği; çevreyi kirletmeden ve doğal dengeye zarar vermeden üretildiği; üretimi sırasında insan ve diğer canlıların olumsuz etkilenmediği; üretildiği ve tüketildiği ülkelerin tarımsal mevzuatına uygun olarak üretildiği belge ile garanti altına alınmış olmakta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
31.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: kavun, karpuz, sertfika
Link: Kavun ve Karpuza Sertifika




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız