Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Seracılık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


Üreticilerin Yüzü Seralarla Gülüyor

TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde son yıllarda artan seracılık faaliyetleri üreticilerin yüzlerini güldürüyor. Özellikle ilçeye bağlı köylerde yapılan seracılık sayesinde yaz aylarının yanı sıra kış mevsiminde de üretim yapılmaya başlandı. Kaymakamlığın desteği ile kurulan seralarda üretim yapan çiftçiler, kış aylarında da üretim yapabilmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
 
İlçeye bağlı Ataköy Köyünde Kaymakamlığın yardımlarıyla yaptığı sera sayesinde sebzeciliğin yörede artış gösterdiğini belirten Halil İbrahim Çağlı: "Yıllardır Ataköy’deki 10 dekarlık bahçemde sebze üreticiliği yapıyorum. Geçtiğimiz yıllarda Kaymakamlığın yaptığı yardımla sera desteği alarak serada üretim yapmaya başladım. Özellikle yaz dönemlerinde 8-10 kalem sebze yetirilebilirken, kış mevsiminde üretim yapamıyorduk. Ancak seraların son yıllarda yaygınlaşması üzerine ailece bütün bir yıl çalışır hale geldik. Bu da bizim kazancımızı biraz olsun yükselti. 2 adet 250 metrekarelik seralarımda baharla birlikte salatalık, sonbaharda kıvırcık marul, maydanoz, ıspanak yetiştiriyorum" dedi.
 
Çağlı, yaz mevsiminde ürün çeşitlemesinin çok olduğunu belirterek: "Bahçemizde, biber, domates, patlıcan, marul, kavun, karpuz, lahana, karnabahar, havuç, patates yetiştiriyorum. Bütün bir yazımız bahçede geçiyor. Ancak serada sonbahar-kış döneminde belirli aralıklarla yetiştirdiğimiz ürünler müşterilerimiz tarafından çok beğeniliyor. Seradaki ürünlerimizi ailemle birlikte haftalık işlemlerle yetiştiriyoruz" ifadelerini kaydetti.

Çağlı, çevre köylerde de yeni seralar yapıldığını belirterek, sebze üreticilerinin giderek örtü altı sebzeciliğine yöneldiğini, ürettiği sebzeleri ilçe pazarlarında parekende ve toptan olarak sattığını kaydetti.
 
 

Ekleme Tarihi
07.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Üreticilerin Yüzü, Seralarla, Gülüyor, sera, üretici
Link: Üreticilerin Yüzü Seralarla Gülüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız