Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Seracılık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


Burhaniye’de Yeni Seralar Kuruldu

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, AMT Tarım Üretim Teknolojileri, tarım alanında geliştirilen son teknolojiyi kullanan dev bir ekim tesisi kuruyor.

Burhaniye’ye tarım alanında çağ atlatacak dev tesis ile ilçe Türkiye’nin bu alanda en gelişmiş tesislerinde birine sahip olacak.

Benzerlerine gelişmiş Avrupa ülkelerinde rastlanan tesis bu alanda dünya’da geliştirilen en son teknolojiyi kullanarak içinde bulunduğumuz çağın ötesinde bir tesis olurken Burhaniye tarım alanında bu günün değil yarının teknolojisine ev sahipliği yapacak. Toplamda 25 dönüm arazi üzerine kurulan 17 bin 800 metrekarelik tesiste bin 480 metrekarelik alan ofis ve teknik odalar için ayrılırken 164 bin metrekare kapalı dikim alanına sahip tesis bu alanda geliştirilen en son teknolojiyi kullanıyor.

Hollanda’dan gelen uzmanların kurduğu bilgisayarlı otomasyon sistemi ile desteklenecek olan ekim alanları, bulunan tesisin doku laboratuarının da oluşturulmasının ardından tesis tarım alanında geliştirilen en son teknolojiyi kullanacak. Hollanda’da geliştirilen teknoloji ile Türk mühendisliği ve yatırımcılığını bir araya getiren tesisin projelendirilmesinin Hollanda’nın Rotterdam şehrinde gerçekleşti. Bu ay sonunda Hollanda’da Ankara Büyük Elçiliğinde Hollanda Tarım müşavirliği ve Sanayi Bakanlığında sunumu gerçekleşecek dev projenin çıkış noktası Burhaniye olarak belirlendi. Burhaniye’yi tüm Türkiye’ye açacak dev projenin inşaat çalışmaları devam ediyor. Burhaniye’nin kalkınması açısından da büyük önem taşıyan proje birçok kişiye ekmek kapısı olacak. Başkan Akova’nın da desteği ile Burhaniye’de kurulan tesisin inşaatının Mayıs ayında tamamlanacağı belirtildi. Haziran ayı içerisinde faaliyete geçeceği belirtilen tesisin Eylül ayında tam kapasite ile çalışması planlanıyor.
 
 

Ekleme Tarihi
11.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Burhaniye, Yeni Seralar, Kuruldu, seracılık
Link: Burhaniye’de Yeni Seralar Kuruldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız