Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Seracılık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Akçakale Meslek Yüksekokulu organik tarım bölümü öğrencileri, Karaali teknik seralarını gezerek seracılık konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Akçakale M.Y.O öğretim görevlilerinden bölüm başkanı Cevher İlhan Cevheri, sera gezisiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Okulumuz teknik tarım bölümü öğrencileri ile seraları gezdik. Bu gezide 90 dönümlük tam otomasyon seraları gezildi. Sera alanında ekilen domates ve patlıcan ürünleri görüldü. Bu alanda seranın jeotermal kaynaklardan faydalanarak yapıldığı görüldü. Bölge zengin bir jeotermal kaynağa sahiptir. Bu bölge gelecekte ve günümüzde, sera tarımı noktasında çok önemli işlevler ifa edecektir.

Bu bölge ayrıca turizm açısından da önemli fırsatlar sunmaktadır. Yetkililerden aldığımız bilgi itibarı ile bir dönümden 30 ton domates ve bir dönümden 15 ton patlıcan verimi alınmaktadır. Sera sistemi tam otomasyon sistemiyle internetten izlenip kontrol edilmektedir. Topraksız alanda yapılan üretim, bitkinin ihtiyaç duyduğu tüm besin maddeleri, damlama sulama yardımı ile yapılmaktadır. Serada üretilen ürünler uygun ortamlarda muhafaza edilerek yurt içi ve yurt dışı pazarlara gönderilmektedir. Yurt dışı

piyasalarda öne çıkan ülkeler Rusya, Almanya ve diğer Avrupa ülkeleridir. Sera alanında 2 mühendis, 4 teknisyen, 1 danışman ve 75 işçi istihdam edilmektedir. Okulumuzda bu yıl öğretime başlanan organik tarım bölümü yeni bir bölümdür. Okulda teorik bilgilerin, uygulaması açısından böyle bir gezi düzenledik. Bu gezinin öğrencilerimizin alanda uygulanabilirliği test edilmiştir. Öğrencilerimizin teorik bilgileri yanı sıra uygulamalı eğitime de ihtiyaç vardır."

 
 
 
 
 
 
 

www.nevsehirmedya.com.tr

 

Ekleme Tarihi
19.05.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Öğrenciler Karaali Seralarını Gezdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız