Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Badem »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
Sultanhisar’da Badem Seferberliği 

SULTANHİSAR’DA BADEM SEFERBERLİĞİ

AYDIN (İHA) - Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde her karış toprağın değerlendirilmesi amacıyla yeni bir proje başlatıldı. İlçenin kuzey kısmında yer alan Kavaklı Köyü’nde geçtiğimiz günlerde başlatılan Bağcılık çalışmalarının ardından, aynı köyün hemen üzerinde bulunan yaklaşık 350 dekarlık atıl durumdaki makilik alana da 15 bin adet badem fidanı dikimi için çalışma başlatıldı.


Sultanhisar Belediyesi, Tarım İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası’nın iş birliği içinde Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan ve Kavaklı Köyü halkının katılımı ile badem fidanı dikimi için çalışmalara başlandı. Köyün kuzey kısmında bulunan makilik alanlara badem fidanı dikilerek atıl durumdaki alanın verimli hale getirilmesinin hedeflendiği proje kapsamında Sultanhisar’da vatandaşlar bademden de gelir sağlayacak.

Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,hedeflerinin atıl durumdaki alanları değerlendirmek ve aynı zamanda ağaç varlığını artırmak olduğunu belirterek bu proje kapsamında verimli hale getirilen alanların vatandaşa iş ve ekmek kapısı olacağını söyledi.

Ünlü Seyyah Evliya Çelebi’nin ‘Gök kubbenin altındaki en güzel yer yüzü’ diye tarif ettiği Aydın’da toprağın değerlendirilmesi halinde ekonominin daha da canlanacağını belirten Belediye Başkanı Ertegün Ünal, hem şahsen hem de belediye olarak bu projeyi desteklediklerini söyledi. Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri haline gelen köyden kente göçün durdurulabilmesi için köylerin de cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirten Ünal, proje kapsamında dikilecek olan 15 bin adet badem fidanının ilçede ayrı bir gelir kapısı olacağını söyledi.

Proje kapsamında çalışmalara başlandı.

Ekleme Tarihi
01.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Sultanhisar, Badem, Seferberliği, aydın
Link: Sultanhisar’da Badem Seferberliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız