Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Badem »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 

3. Ulusal Antep Fıstığı Ve Badem Çalıştayı Sona Erdi

ADIYAMAN (İHA) - Bu yıl 3.'sü düzenlenen Ulusal Antep Fıstığı ve Badem Çalıştayı kapsamında Adıyaman’ın Besni ilçesine gelen heyet incelemelerde bulundu. Adıyaman’da 2 gün süren 3. Ulusal Antep Fıstığı ve Badem Çalıştayı, Besni’de yapılan incelemelerin ardından sona erdi.


Çalıştay doğrultusunda geçtiğimiz Cuma günü Besni’ye gelen heyet, Sarıyaprak Beldesi, Konuklu Köyü ve Sarıçiçek Mezrasındaki Antep fıstığı ve badem bahçelerinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Ulusal Antep Fıstığı Badem Çalışma Grubu Başkanı Şahin Anıl, çalışma grubunun 3 yıl önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Bakanlığı Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulduğunu belirtti.

Anıl; “Amacımız Türkiye’nin gerçekten iddialı olduğu bu iki geleneksel üründe, başta araştırmacılar olmak üzere bakanlık çalışanlarıyla, üniversite bilen insanlarla, sektörde bu işle çalışan insanlarla ve çiftçilerimizle sürekli dirsek teması içinde olmak. Yılda bir defa bu üretimin iddialı olarak yapıldığı bölgelerde toplantılar yapmak. Ülkemizin gerçekten iddialı olması gereken ve geçmişe dayanan bu üretim dalında hak ettiği yeri alması için çalışmalar yapmak. Verimi artırmak için yapılması gereken şey bu işi bilen insanlarla çalışmaktır. Bizim insanımızda en büyük sorun sen benim şu sorunumu çöz başka bir şey istemiyorum gibi bir anlayış var.

Bu işte sorun çözülmeden vazgeçmemek gerekiyor. Devlet 1937 yılında Gaziantep’te Antep Fıstığı Araştırma İstasyonu kurmuştur. Bu istasyonda yaklaşık 30 araştırmacı çalışıyor. Üreticilerimizin de bu gibi insanlarla çalışmaları gerekiyor. Bu gibi uzmanlardan zarar gelmez” dedi.

Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer ise, toplantının amacı, sektörde yaşanan sorunların tartışılarak çözüm üretilmesi. Ayrıca üretimden pazarlama aşamasına kadar çiftçimizin ve esnafımızın yaşadığı sorunlar tespit edildi” dedi.

Ekleme Tarihi
17.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: 3. Ulusal Antep Fıstığı Ve Badem Çalıştayı Sona Erdi
Link: 3. Ulusal Antep Fıstığı Ve Badem Çalıştayı Sona Erdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız