Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Badem »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


Badem Ve Ceviz Eylem Planı Katkı Sağlayacak

SAMSUN (İHA) - AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Orman ve Su İşleri Bakanılığı'nın yaptığı “Badem Eylem Planı ve Ceviz Eylem Planı” ile hem çevreye hem de ekonomiye büyük katkı sağlayacağını söyledi.
 
Adalet Mahallesi Muhtarı Kadir Durgut ve Muhtarlık Azaları ile Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.
 
Adalet Mahallesi Muhtarı Kadir Durgut, mahallede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper ise Vezirköprü Ziraat Odası'nın ilçe genelinde yaptığı çalışmalar ile oda üyesi çiftçilerin sorunları hakkında Başkan Köktaş'a bilgi aktardı.
Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Köktaş ise AK Parti iktidarının her zaman çiftçinin yanında olduğu, tarım ile ilgili aldığı kararlar ile de Türkiye, tarım hasılası bakımından dünyanın 7. büyük tarım gücü haline geldiğini söyledi.
 
AK Parti'nin yaptığı her çalışmanın bir plan ve proje kapsamında uzun vadeli düşünceler dahilinde gerçekleştirildiğini belirten Başkan Fuat Köktaş, "Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yaptığı Badem Eylem Planı çalışmasında ise ülke genelinde 18 bin 912 hektar alanda yaklaşık 8 milyon badem fidanını toprakla buluşacak. Bugüne kadar özel ağaçlandırma için verilen desteklerin yüzde 21’ini badem yetiştiriciliğine ayrılmıştı. Bu eylem planı ile badem üretimine daha da ağırlık verilecek. Gıda ve kozmetik sektörlerinde yaygın kullanılan bademin, kırsal kalkınmaya katkı sağlayacak. Yine 2013-2016 dönemini kapsayan Ceviz Eylem Planı ile de 5 milyon ceviz fidanının toprakla buluşturulması çalışmaları devam ediyor. Mobilya sektörünün yanı sıra ilaç ve kozmetik sahalarında da önemli bir mahsul olan cevizin üretiminin artırılması ile ekonomik kalkınmaya önemli katkı sağlanacak. 1 milyon ceviz ağacının ülke ekonomisine 160 milyon lira civarında kazanç getirmesi bekleniyor" diye konuştu.
 
İl Başkanı Fuat Köktaş sözlerine şöyle devam etti: "Hükümetimiz bu sene çiftçi daha verimli üretim yapsın, maliyetlerini düşürsün, cebine biraz daha fazla para girsin diye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 9 milyar lira karşılıksız nakdi hibe desteği ödendi. Bugün itibariyle bu yıl için ödenen 6 milyar 600 milyonu geçti. Yılın kalan altı ayında da diğer kısmını ödenecek. Şu ana kadar hasat yapılan yerlere baktığımızda Türkiye'nin tahmini buğday üretimi 22 milyon tonu bulması bekleniyor. Dünya buğday unu ihracatında Türkiye son 8 yılda ya birinci ya da ikincidir. Böyle bir aşamaya geldik. Her geçen gün çiftçinin şartlarının iyileştiğini, randevulu hububat alımıyla vatandaşın kamyon üzerinde beklemesine, ekstra kamyon parası vermesine son verildi. Koyun-keçi varlığında da 10 yıl öncesinin rakamları aşıldı. Milletimizin bu değerlerini muhafaza etmek zorundayız. Yine bakanlığımızın aldığı tedbirlerle Türkiye, tarım hasılası bakımından dünyanın 7. büyük tarım gücü haline geldi. Avrupa'da Fransa, İspanya ve İtalya'yı geçtik. Bütün bunlar, tarımın büyük ülkeleriydi. Avrupa'da 1. duruma geldik. Türkiye dünyanın 7. büyük tarım ekonomisi halinde. Bu politikalarla geleceğe güvenle bakıyoruz." 

Ekleme Tarihi
11.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Badem Ve Ceviz Eylem Planı
Link: Badem Ve Ceviz Eylem Planı Katkı Sağlayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız