Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Kivi »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
Kivi Rize’nin İkinci Önemli Gelir Kaynağı Olacak 

KİVİ RİZE’NİN İKİNCİ ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞI OLACAK

RİZE (İHA) – Rize’de yapılan çalışmalarla kivi, çaydan sonra ikinci önemli gelir kaynağı olacak.


AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, ziyaret ettiği Rize Ziraat Odası’nda Oda Başkanı Nevzat Paliç, oda üyeleri ve Rize Kivi Birliği üyeleri ile bir araya geldi. Geçtiğimiz günlerde kivi ithalatındaki gümrük vergisinin 400 dolardan 600 dolara çıkarılmasının ele alındığı toplantıda konuşan Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, "Sayın Vekilimize öncelikle kivi ithalatındaki gümrük vergisinde gerçekleşen bu güzel adım için çok teşekkür ediyoruz. Kivi ilimize ilk olarak 90'lı yıllarda gelmiştir. Kivi ile ilgili olarak gerek ÇAYKUR, gerek Tarım İl Müdürlüğümüz ve İl Genel Meclisimizin birçok çalışmaları oldu. Rize Ziraat Odası olarak bizlerde bu konuda yoğun çalışmalar sarf ederek ziraat odalarınca bir araya geldik ve Kivi Birliği’ni kurduk. Bu zamana kadar 50 binin üzerinde fidan ürettik ve kivicilik alanında ilerleme kaydetmek için elimizden geleni yaptık. Ve bugün gelmiş olduğumuz noktada ilimizde yetişen kivi, dünyanın en kaliteli kivisidir. Sayın Vekilimizin bu çalışmalar sürecinde bizlere vermiş olduğu destek her zaman taktire şayandır. Kendilerine bizlere vermiş oldukları bu desteklerden ve son günlerdeki kivi ithalatında gümrük vergisine gelen yeni yaptırımlar için de çok teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Milletvekili Hasan Karal ise, "Rize'mizde özellikle temel ürünümüz olan çayın yanında destekleyici ürünler olarak kivi gibi, hayvancılık destekleri gibi ve balla alakalı çalışmaları yakinen takip ediyor ve bu ürünlerin gelişmesi için mücadele veriyoruz. Özellikle kivinin bu bölgede her geçen yıl hayatiyetini arttırmış olması ilimiz için ciddi bir ekonomik kazanım olabileceğini varsayarak kivi ile ilgili ne yapabiliriz, bu konuda hangi adımları atabiliriz diye sizlerin görüşlerini alabilmek için buradayız. İnanıyorum ki buradaki toplantımızda özellikle kivinin müstakil bir geçim kaynağı olması doğrultusunda ciddi ve önemli kararlar alacağız" diye konuştu.

Karal, "Ziraat Odası ve Ardeşen Odası’nın ısrarlı takipleri neticesinde Ekonomi Bakanlığımıza yaptığımız ısrarlı çalışmalarımız meyvesini verdi ve kivi ithalatında gümrük vergisinin 400 dolardan 600 dolara çıkarılmasını sağladık. Bu durum kivi üreticisine çok ciddi bir katkı sağlayacaktır. Bu konuda daha çok çalışmak lazım. Burada yaptığımız temaslarda bir soğuk hava deposu ihtiyacının olduğu açığa çıkmaktadır. Bu konuda hükümet olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya çalışacağız. Alt yapımızı daha da güçlendirerek çayımızla beraber gelen gelirlerimize kivi gelirini de ekleyebiliriz. Hep beraber yaptığımız ve yapacağımız bu çalışmaların şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

Ekleme Tarihi
17.01.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kivi, Rize, İkinci Önemli Gelir Kaynağı Olacak
Link: Kivi Rize’nin İkinci Önemli Gelir Kaynağı Olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız