Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Kivi »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


Kivide İyi Tarım Uygulamaları Projesi

ORDU (İHA) - Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, Ordu’da ilk olarak "Kivide İyi Tarım Uygulamaları Projesi" çalışmalarının başladığını söyledi.
 
"Kivide İyi Tarım Uygulamaları Projesi" 2013 yılında Ordu Merkez, Ulubey ve Perşembe ilçelerinden toplam 10 kivi üreticisi ile gerçekleştirileceğini belirten İl Müdürü Musa Sağlam, “İyi tarım uygulamaktaki amacımız çevreye duyarlı, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, doğal kaynakları koruyan, izlenebilirlik ve gıda güvenliği sağlayan bir üretim gerçekleştirmektir” dedi.
 
Ordu’da kiviciliğin son yıllarda hızla geliştiğini ifade eden Sağlam, “İyi Tarım Uygulamalarına başlanmasıyla iç ve dış pazara güvenli ürün sunulmuş olacağız. İyi Tarım Uygulamalarındaki gecikme, gerek Avrupa Birliği ve gerekse Dünya tarımı karşısında ciddi bir rekabet sorunu yaşatarak, ülkemiz üretim ve ihracatını sıkıntıya sokacaktır. İyi Tarım Uygulamaları, kaliteli verimli bir tarımsal üretimin yanında güvenli gıda tüketimi açısından oldukça önemlidir. İyi Tarım Uygulamaları ile üreticilerimizin kazancı ve rekabet gücü artacağı gibi tüketicilerin sağlığı da korunmuş olacaktır. Ayrıca, İyi Tarım Uygulamaları Yönetmeliği gereğince üretim yapan çiftçilere, meyve sebze üretim alanları için dekar başına 25 TL destekleme ödemesi yapılacaktır” diye konuştu.
 
Sağlam, “Kivide İyi tarım Uygulaması Projesi” kapsamında 15.08.2013 tarihinde Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğünde yapılan toplantıda üreticilere iyi tarım uygulamalarında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verilerek, sözleşmeler imzalanmaya başlandığını, ilgili eğitimlere hem teorik hem de uygulamalı olarak devam edileceğini sözlerine ekledi.
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kivide İyi Tarım Uygulamaları Projesi
Link: Kivide İyi Tarım Uygulamaları Projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız