Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Ceviz »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


Gediz’de 103 Çiftçiye 6 Bin 250 Adet Sertifikalı İthal Ceviz Fidanı Dağıtıldı

KÜTAHYA (İHA) - Gediz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere sertifikalı ithal ceviz fidanı dağıtıldı.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Özel İdare bütçe kaynaklı olarak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan proje kapsamında, Gediz merkez ve Eskigediz, Yenikent, Yeşilçay, Üzümlü, Akçaalan ve Cebrail beldeleri ile Işıklar, Polatköy, Çukurören, Ilıcasu, Yenigüney, Yelki, Uğurluca, Tepepınar, Sumaklı, Sazak, Saruhanlar, Kıran, Karaağaç, Göynük, Aksaklar, Aşıkpaşa ve Yeşilova köyleri olmak üzere toplam 23 yerleşim yerinden 103 çiftçiye 6 bin 250 adet sertifikalı ithal ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.
 
Gediz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy, Müdürlük Ziraat Mühendisleri Elif Genel, Ali Osman Gültekin, Cuma Çepik, Halil Acar ve Turgut Ahmet Vural tarafından örnek demostrasyon bahçeleri uygulamaları çerçevesinde seçilen 103 çiftçiye 6 bin 250 adet sertifikalı ithal ceviz fidanı dağıtımı yapıldığını söyledi.
 
Hazırlanan proje ile bölgede damlama sulama sistemini yaygınlaştırmayı ve ilçede yeni ceviz çeşitlerini tanıtmayı amaçladıklarını belirten İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy, “Dağıttığımız ceviz fidanları ithal Amerikan menşei Chandler ve Pedro çeşididir. Bu ceviz türleri çeşit olarak İlkbahar geç donlarına karşı dayanıklı, kendini tozlayan, ürün kalitesi bakımından iyi bir çeşittir.
 
Damlama sulama sistemini kurmayı ve usulüne uygun yetiştirmeyi taahhüt eden 103 çiftçimizle gerçekleştirilen bu projede yaklaşık 417 dekarlık kurulmuş bahçemiz olacak” dedi.
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gediz, 103 Çiftçiye, 6 Bin 250 Adet, Sertifikalı İthal Ceviz Fidanı, Dağıtıldı, ceviz, fidan
Link: Sertifikalı İthal Ceviz Fidanı Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız