Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Turunçgil »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Sofralık ürünler
 Meyve suyu sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Atadan kalma narenciye bahçesi turizme açıldı

Manavgat’ın en büyük mahallesi olan Sarılar’daki evinin atadan kalma narenciye bahçesini turistlerin ziyaretine açan Şeref İnci, Orenge Garden’ın hikayesini anlattı.

urizmle uğraşan Şeref İnci, Doğu Avrupa ve Rusya’da bu tarz ağaçlar yetişmediği için turistlerin narenciye bahçesine yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Bahçesinin 2 yıldır turizme açıldığını açıklayan İnci, “turistler burayı ziyaret ederken hem tuvalet molası veriyor, hem de taze sıkılmış portakal suyumuzdan içme imkanı elde ediyor” dedi.

SADECE PORTAKAL YOK !

16 dönümlük arazinin üzerine 1982 yılında Şeref İnci’nin dedesi tarafından dikilen 420 ağaç bulunuyor. Bu ağaçlar içinde portakalın haricinde; mandalina, greyfurt, limon, nar, avokado, ayva, hünnap, şeftali, nektarin, incir, dut ağaçları da bulunuyor. Yerli ve yabancı turistlere ağaçların kaç yaşında olduğu, kaç kilo meyve verdiği gibi bilgiler veriliyor. Ziyaretçilere taze sıkılmış portakal suyundan ikram edilirken, meyveleri dalından toplama imkanı da sunuluyor. Kış mevsiminde de turistlerin ziyaret edebildiği bahçede kışın da çevredeki bitkilerden elde edilen doğal çaylar ikram ediliyor. Bahçedeki bütün işlere ise çevre sakinlerinden destek geliyor.

Turist rehberi Yasin Şahinkaya ise narenciye bahçesiyle ilgili, “Turistlerimizden buraya oldukça yoğun talep geliyor. Biz de düzenlediğimiz turlarla onları bahçeye getiriyoruz. Burada hem fotoğraf çekiyorlar, hem meyve topluyorlar hem de ikram edilen portakal sularından içiyorlar. Kendi ülkelerinde meyve bahçeleri olmadığı için buradaki ağaçlar hakkında bilgi alıyorlar” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler:  limon bahçesi, manavgat, narenciye, orenge, portakal ,şeref inci, turizm
Link: Atadan kalma narenciye bahçesi turizme açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız