Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Turunçgil »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Sofralık ürünler
 Meyve suyu sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Fiyatı Artan Limon Tüfekle Korunuyor

Limon para edince üretici, bahçesindeki limonları hırsızlardan ve yaban domuzlarından korumak için tüfekle nöbet tutmaya başladı.

Mersin’in Silifke ilçesinde limonun kilosu 4–5 lirayı bulunca hırsızların da harekete geçtiğini belirten Şükrü Deveci, tüfeğini eline alıp gece gündüz bahçede nöbet tutmaya başladıklarını söyledi.

Limon para edince üretici, bahçesindeki limonları hırsızlardan ve yaban domuzlarından korumak için tüfekle nöbet tutmaya başladı. Mersin’in Silifke ilçesinde limonun kilosu 4–5 lirayı bulunca hırsızların da harekete geçtiğini belirten Şükrü Deveci, tüfeğini eline alıp gece gündüz bahçede nöbet tutmaya başladıklarını söyledi. Hırsızların özellikle akşamüzeri ve sabaha karşı geldiğini fakat kendilerinin gece gündüz bahçede beklemek zorunda kaldığını belirtti.

Geçen yıl verimin düşük olmasından ve şu anda yatakta limonun azlığı sebebiyle yediveren cinsi ağaçların arasındaki şataf limonları kilosu 4 ile 5 liraya sattıklarını, 150-200 kilo kadar toplamayı hedefledikleri 10 dönüm tarlalarındaki limonların hırsızlar tarafından çalındığını söyledi. Dalında 4-5 TL'ye alıcı bulan limonun büyük şehirlerde 10 ile 15 TL olduğunu bildiklerini belirten Deveci, “Biz limonumuzun para etmesini isteriz elbette ama tüketiciye varana kadar ister istemez fiyat yükseliyor. Umut ediyoruz ki sezonda da para eder ve yüzümüzü güldürür. Limonlar bu sene biraz fazla olmasına rağmen biraz da fiyatlar arttı. Hırsızlardan ve domuzlardan koruyoruz tüfekle. Sabaha kadar falan bekliyoruz akşamları. Geçen toplayacaktık, sabah geldik baktık limonlar çalınmış. Hırsızlar ara sıra geliyor. Şu anda bahçemizde, yediveren kütdiken dediğimiz limonumuz var. Aşağı yukarı 100-150 kilo toplayacaktık, tabii hırsızlar gelmeseydi. Bir haftadır bekliyoruz işte böyle. Limonlar sarardı mıydı zaten hemen geliyorlar. El feneriyle geliyorlar, sabaha kadar toplayıp gidiyorlar. Şu an fiyattan memnunuz ama işte hırsızlardan dolayı memnun değiliz.” dedi.

Fehime Deveci ise, “Biz limonu bol bol yeriz, hattâ yarısını kullandıktan sonra kalanını atarız ama alamayıp yiyemeyenler var. Bir yandan iyi, bir yandan kötü. Limonları korumak için oğlum Şükrü, sık sık bahçeye gider ve limonların çalınmasına engel olmaya çalışır. Yine de engel olamıyoruz.” dedi. Limonları sadece hırsızlardan değil, yaban domuzlarından da koruduklarını sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Limon, tüfekle, koruma, fiyatı artt,
Link: Fiyatı Artan Limon Tüfekle Korunuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız