Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Elma »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Sofralık ürünler
 Meyve suyu sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Suşehri’nde 25 Bin Elma Fidanı Dağıtıldı

SİVAS (İHA) - Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından tasarlanan Suşehri ve Köylerinde Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında 6 cinsten oluşan 25 bin yarı bodur elma fidanı çiftçilere dağıtıldı.

Proje kapsamında, 6 cinsten oluşan 25 bin fidan, talepte bulunan çiftçilere Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, İlçe Özel İdare Müdürü Niyazi Ocak ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arif Küsmüş tarafından teslim edildi. Konu hakkında açıklama yapan Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, “Suşehri ve köylerinde meyveciliği geliştirme projemiz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından tasarladığımız bir proje. Tane başına 0,25 kuruş çiftçi katkısıyla geliştirdiğimiz bir proje. İlçe tarım müdürlüğümüz, ilçe özel idare müdürlüğümüzle birlikte 6 cins yarı bodur elma çeşidi hakkında bir araştırma gerçekleştirdik. Toplamda 75 bin TL’lik bir proje bunun yüzde 85 finansmanı Özel İdare İl Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Bu açıdan sayın valimize ve il özel idaresi genel sekreterimize teşekkür ediyoruz.”dedi.

Kaymakam Perçi ayrıca, “Fidanları bulmakta mevsim şartları itibariyle zorlandık daha önceki çalıştığımız yerlerdeki referanslarımızı kullandık ve Bursa’nın İnegöl ilçesinden 6 cins bodur elma çeşidinden 25 bin tane fidan tedarik ettik mevsim geçmeden hızlı bir şekilde dağıtarak fidanları bir an önce toprakla buluşturalım istedik. 25 bin tane fidan yaklaşık olarak 600 dekar alana tekamül ediyor. 600 dekarlık alanda Suşehri vadisi havzasında büyük bir elma bahçesi kuracağız anlamına geliyor buda 3 yıl sonra yaklaşık 6 bin ton meyve üretimi anlamına geliyor” şeklinde konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
28.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: elma, fidan, elma fidanı
Link: Suşehri’nde 25 Bin Elma Fidanı Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız