Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Elma »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Sofralık ürünler
 Meyve suyu sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Putin'e karşı bir elma ye!

Avusturya Tarım Bakanı Andra Rupprechter, Rusya'nın uygulamaya başladığı yaptırımlardan dolayı 4,5 milyon avro zarara uğradıklarını belirterek, halktan zararı azaltmak için daha fazla elma yemelerini istedi.


Rusya'nın, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden gıda ithalatını yasaklaması Avusturya ekonomisini de olumsuz etkilemeye başladı. Tarım Bakanı Andra Rupprechter, yaptığı açıklamada, Rusya'nın gıda yaptırımlarına karşı tüketicilerden daha fazla yerli ürün tüketmelerini istedi. Gıda sektöründe oluşacak zararı önlemek için herkesi göreve çağıran Rupprechter, "Eğer her hafta bir elma fazla yersek meyve-sebze pazarında oluşacak zararı kapatabiliriz" dedi.

Rusya'nın yaptırımlarının olumsuz etkilerini azaltmak için bir strateji uygulayacaklarını ifade eden Rupprecther, devlet kurumlarının omuz omuza verip yerli malı kullanmaları gerektiğini vurguladı. Avrupa Birliği'nin çiftçilere 125 milyon avro yardım yapacağını aktaran Rupprechter, Tarım Bakanlığı olarak da çiftçilere yardım yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

PUTİN’E KARŞI BİR ELMA YE!

Avusturya'nın Rusya'ya yapılan gıda ihracatının yarısını kaybettiğini belirten Rupprechter, "Rusya'nın yaptırımlarından dolayı şimdiye kadar 4,5 milyon avro zarar edildi. Bu Rusya için üretilip etiketlenen ve depolarda bekletilen, daha doğrusu Rusya'ya gitmesi gereken malları kapsıyor" ifadelerini kullandı. Öte yandan sosyal medya üzerinden Rusya'nın ithalat yasağına karşı "Putin'e karşı elma yiyin" kampanyası başlatıldı.


107 MİLYON AVRO ZARAR BEKLENİYOR

Tarım Bakanlığı verilerine göre Avusturya'nın Rusya'ya 2013 yılında tarım ürünleri ihracatı, yaklaşık 240 milyon avro olarak gerçekleşti. Tarım ürünleri ihracatında en büyük payı et ürünleri oluştururken, Avusturya 2013 yılında Rusya'ya yaklaşık 50 milyon avroluk et ürünleri ihraç etti. Tarım ürünleri ihracında süt ve süt ürünleri 14 milyon avro, meyve ve sebze 13 milyon avro olarak gerçekleşti. Her yıl düzenli olarak artış gösteren ihracatın durdurulması nedeniyle Avusturya'nın yaklaşık 107 milyon avro zarar etmesi bekleniyor.

Rusya daha önce kendilerine yönelik yaptırımlara misilleme olarak ABD , AB, Kanada, Norveç ve Avustralya'dan "Sığır, domuz ve kümes hayvanı eti, balık, peynir, süt ve meyve-sebze" alımını bir yıllığına yasakladığını duyurmuştu.










 
 

Ekleme Tarihi
20.08.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: elma, Putin
Link: Putin'e karşı bir elma ye!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız