Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Armut »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Sofralık ürünler
 Meyve suyu sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
20 Bin Ton Armut Çöpe Atılma Riskiyle Karşı Karşıya 

- 20 BİN TON ARMUT ÇÖPE ATILMA RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA
- SURİYE KRİZİ ARMUT ÜRETİCİSİNİ VURDU 
- CHP MİLLETVEKİLİ İLHAN DEMİRÖZ:
- "ORDUYA EDERİNİN ÇOK ALTINDA FİYATLA VERELİM ÜRETİCİ ZARAR ETMESİN"

BURSA (İHA) - Gürsu Ovası’nda üretilen armut, yıllardır Hatay ve Suriye üzerinden Arap ülkelerine pazarlanırken, Suriye krizi nedeniyle ihracatta sıkıntı yaşandı. Soğuk hava depolarında bekleyen 20 bin ton kaliteli armutun 35 gün içerisinde tüketilmezse çöpe atılma riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.
 
 
 
 
 
CHP Bursa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Gürsulu armut üreticisinin yaşadığı mağduriyeti TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı. Gürsu’daki tarım alanlarının yüzde 66’sının meyve ağacı dikili alanlardan oluştuğuna ve bu alanların yüzde 60’ının armut bahçelerinden oluştuğunu anımsatan İlhan Demiröz, Türkiye’de üretilen 350 bin ton armutun 65 bin tonunun Gürsu’da üretildiğini, bu armudun 40 bin tonunun Santa Maria, 25 bin tonunun da Deveci armudu olduğunu söyledi.

SURİYE KRİZİ ARMUT İHRACATINI VURDU
 
Üretilen armudun çok önemli bir kısmının Hatay ve Suriye üzerinden Arap ülkelerine pazarlandığını vurgulayan CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, ancak Suriye’nin içinde bulunduğu olumsuzluk nedeniyle pazarlama imkânlarının gün geçtikçe azaldığını kaydetti. Gürsu ilçesinde, 20 bin ton armudun soğuk hava depolarında bekletildiğini anlatan Demiröz, şöyle konuştu: "Eğer 35 gün içerisinde bu armutlar pazarlanmazsa birinci sınıf kaliteye sahip bu ürünler maalesef çöpe dökülecek. Buradan Millî Savunma Bakanı’na çağrıda bulunuyorum. Eğer kendileri bu ürünleri ordumuza bu süre içerisinde pazarlattıkları takdirde zannediyorum ki burada çiftçilerimizin de büyük bir kısmının sıkıntısı giderilmiş olacak.Gürsu’daki çiftçiler şu an feryat ediyor. Bütün ürünlerinin de armut üzerine olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu arkadaşlarımız on bir ay bu ürün için beklemişler ama geldikleri nokta sıkıntılı.”

ORDUYA ÜCRETİN ÇOK ALTINDA FİYATLA VERELİM
 
İlhan Demiröz, Gürsulu çiftçilerin Milli Savunma Bakanlığı’na yönelik beklentisini aktarırken şunları söyledi: “Çiftçimiz diyor ki, ordumuza belli ücretin çok da altında olmak üzere bunları pazarlayalım. Aksi takdirde, otuz beş gün sonra bunların hepsi çöpe gidecek. Zannediyorum, bu ifadelerimi İçişleri Bakanımız da duymuştur. Ben bu çağrıları İçişleri Bakanı ile Millî Savunma Bakanına yapıyorum. Tarım Bakanlığı’nın konusunu bildiğim için ona bu çağrıyı yapmıyorum.”

Ekleme Tarihi
24.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: 20 Bin Ton Armut Çöpe Atılma Riskiyle Karşı Karşıya
Link: 20 Bin Ton Armut Çöpe Atılma Riskiyle Karşı Karşıya




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız