Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Armut »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Sofralık ürünler
 Meyve suyu sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
Lapseki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdiresi Hatice Ceren  

ÜRETİCİLER İÇİN ALTERNATİF GEÇİM KAYNAĞI ARMUT OLACAK


ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale’nin Lapseki İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan ve 2013 yılı projeleri arasında yer alan “Armut Yetiştiriciliği Projesi” Güney Marmara kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından yüzde yüz hibe desteğini alarak geçti.
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde yer alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ihracatta marka değeri yakalayan şeftali ve kirazdan sonra üreticiler için alternatif geçim kaynağı olarak armut yetiştiriciliği projesini hayata geçiriyor. Lapseki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdiresi Hatice Ceren proje maliyetinin yüzde yüzünün Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağını yineledi.
 
Amaçlarının kurumsal kapasitelerini arttırarak mühendislerin ve Lapsekili üreticilerin armut yetiştiriciliği konusunda profesyonelce bilinçlenmesini sağlamak olduğunu kaydeden Ceren, ilçede kiraz ve şeftali yetiştiriciliğinin ön sıralarda yer aldığını hatırlattı. Armut yetiştiriciliği projesini alternatif bir geçim kaynağı olarak değerlendiren Müdire Ceren “ Öncelikli olarak armut yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme yapılması gerekiyor. Bu konuda bir profesörümüzü beş gün boyunca ilçemizde ağırlayacağız. Mühendislerimiz ve üreticilerimiz Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenecek eğitim seminerine katılacaklar. Başarılı olanlara sertifikalarını teslim edeceğiz. Projemizin maliyeti yaklaşık 7 bin lira. Sözleşmemizi imzaladık ve yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanacak. Proje dahilinde çalışmalarımız olacak ve üreticilerimizin de katılımını sağlayacağız. Projelerimizin kabul edilmesi bizler açısından da memnuniyet verici. Ben emeği geçenlere ve katkı sağlayan Güney Marmara Kalkınma Ajansına teşekkür ediyorum” dedi.

Ekleme Tarihi
04.10.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Üreticiler İçin Alternatif Geçim Kaynağı Armut Olacak,lapseki
Link: Üreticiler İçin Alternatif Geçim Kaynağı Armut Olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız