Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Zeytin »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Sofralık ürünler
 Zeytinyağı sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Gemlik zeytini dünya sofralarında

Ürettiği her çeşit zeytini dünyaya ihraç eden AD Tarım, 10 bin tonluk zeytin depolama ambalajlama ve işleme kapasitesiyle pazar payını her geçen gün artırıyor.

Dünyada en lezzetli zeytinler arasında yer alan Gemlik zeytini, Türkiye’nin bu konudaki en önemli bölgesi. 2 sene önce Gemlik ve Orhangazi zeytinlerini işlemeye başlayan AD Tarım, kısa zamanda sektörün en iyisi haline geldi. “Allah'ın bizlere armağanı olan zeytini insana ve çevreye saygılı bir şekilde üretiyoruz” diyen AD Tarım İhracat Müdürü Merve Demirel, "Biz topladığımız zeytinleri CPT dediğimiz cam polyester takviyeli tanklarımızda 9 ay hiçbir kimyasal madde kullanmadan fermante ediyoruz. Yeşil zeytin için bulunan ayrı tanklarımızda da yeşil zeytin fermantesi yapıyoruz. Bu zeytinlerin hepsi ayrı ayrı sürelerde işleniyor. Daha sonra bu zeytinleri üretim tesislerimize alıyoruz. Blanşör makinesinde bu zeytinleri daha sağlıklı olmaları için sıcak ve soğuk su ile şokluyoruz. Daha sonra ambalajlayıp tüketime hazır hale getiriyoruz. Özellikle cam ve vakumlu ambalajlama için pastörize ve sterilizasyon yapıyoruz" dedi.
 
BURSA'DA HERKES ZEYTİNCİ
 
AD Tarım İhracat Müdürü Merve Demirel, "Burada herkes zeytinci. Herkes zeytinini kendi evinde yapıyor. Dışarıdan zeytin alma ihtiyaçları yok. Bizim vurgulamak istediğimiz ve ürünümüzü satarken söylediğimiz şey, 'Sağlıklı ve temiz zeytin yemek istiyorsanız bizi tercih edin'. Temiz zeytin yemek istiyenler daha çok ambalajlı ürünlere yönelmeli. Bizim çevre danışmanlarımız var. Sürekli bakımlarımız yapılıyor ve hijyen olarak haftada bir denetim yapıyoruz. Salamura dediğimiz tank sularını arıtmak için ayrıca bir arıtma tesisi kurduk. Türkiye’de bu anlamdaki en hijyenik arıtma tesisine biz sahibiz" diye konuştu.
 
Ağırlıklı olarak ihracata yönelik üretim yaptıklarını anlatan Demirel, "Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihracatımız var. Bunun yanında Rusya, Kıbrıs ve Ortadoğu ülkelerine yakın zamanda ihracatımız başladı. Kazakistan, Türkmenistan başta olmak üzere doğu bloku ülkeleri de yeni pazarlarımız arasında. Yurtdışına göre ülkemizde bulunan tesisler daha modern. Bu da ihracatımızı olumlu yönde etkiliyor" dedi. 
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
13.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gemlik, gemlik zeytini, zeytin
Link: Gemlik zeytini dünya sofralarında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız