Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Fındık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Kuru fındık, çerez
 Tatlı ve şekerlemeler
 Yağ sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Fındık 15 TL oldu

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt yaptığı açıklamada, "Serbest piyasada fındık 15 lirayı geçti, ilerleyen günlerde de bu sayı daha da artacak" dedi.

Ordu'da serbest piyasada kabuklu fındık 15 TL oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, fındıkta yaşanan zirai don olayının rekolteyi düşürdüğünü düşen rekoltenin de fındık fiyatlarına yansıdığını belirterek , fiyatların 15 TL seviyesinin üstüne çıkacağını yıl sonuna kadar bu sayının 16, 17 hatta 20 lira olabileceğini söyledi.
 
Hasat sezonun son bulmasıyla üreticileri uyardıklarını vurgulayan Cörüt, "Hasat sezonun başında söylediğim gibi fındık 15 liraya ulaştı. Üreticilere emanete fındık bırakmamalarını, sadece ihtiyaçları kadar fındık satmalarını önermiştim. Üreticiler dediklerimizi uygulayıp ihtiyaçları kadar fındık sattılar. Bundan sonra da fındık 15 lirayı geçerek 16, 17 hatta 20 lirayı bulacaktır" dedi.
 
Sezon başlamadan rekoltenin düşük olacağını söylediklerini, ancak ihracatçıların rekolte tahminlerini dikkate almadıklarının altını çizen Çörüt, "Biz rekolte az olacak dediğimizde, ihracatçılar ziraat odalarının tahminlerine uymayın yanlış söylüyorlar dedi. Kendileri de rekoltenin çok yüksek olacağını söylediler ancak göründüğü üzere rekolte 300 bin ton seviyesine bile ulaşamadı" diye konuştu.
 
Fındığını henüz satmamış olan üreticilere tavsiyelerde bulanan Cörüt, "Fındığını satmayan üreticilere benim tavsiyem fındık 15 lirayı geçti, bundan sonraki karar kendilerine ait. Göründüğü üzere fındık gün geçtikçe artacak bu sayı 18-20 liralara ulaşabilir. Bu saatten sonraki karar onlarındır ister satsınlar isterlerse de bekletebilirler. Fındığın artması da düşmesi de üreticilerimizin elinde" şeklinde konuştu. 
 
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
27.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: fındık, fiyat
Link: Fındık 15 TL oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız