Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Şeftali, Nektarin »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze ve kuru ürünler
 Tatlı ve şekerlemeler
 İçki-içecek sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 

Avrupalılar, Denizli şeftalisini sevdi

Şeftali ve nektarin üretiminde ilk sıralarda bulunan Denizli'de üretilen ürünler, Avrupa ve Rusya pazarında alıcı buluyor.


Şeftali ve nektarin üretiminde Türkiye'de ilk sıralarda yer alan Denizli'de yetiştirilen ürünün aroması ve albenisi nedeniyle ihracatçılar tarafından tercih edildiği belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu, geçmiş yıllarda pamuk alanlarının çok geniş olduğu Denizli'deki ovalarda son yıllarda meyveciliğin artmaya başladığını kaydetti. Kutlu, bölgede yoğun olarak nar, şeftali, ayva, kayısı üretimi yapıldığını söyledi.

Merkez ilçedeki ovaların şeftali tarımına uygun toprak yapısı nedeniyle burada yetiştirilen meyvelerin daha çok talep gördüğünü anlatan Kutlu, Denizli’nin şeftali ve nektarin üretiminde Türkiye'de beşinci sırada yer aldığını vurguladı.

Denizli şeftalisinin, kalite, tat, aromasıyla Bursa şeftalisine rakip olabileceğini söyleyen Kutlu, “Şeftali üretimi bu yıl da bölgede oldukça iyi miktarda, hem verim yüksek hem de piyasadaki fiyatlar çok iyi. Bugün çiftçimiz, şeftalisini piyasadaki tüccarlara 2 liradan satabiliyor. Ayrıca boyları küçük olan şeftalileri meyve suyu üreticileri iyi rakamlara alabiliyor. Denizli'den yurdumuzun ve dünyanın dört bir tarafına şeftali sevk ediyoruz. Bölgemizde ve çevre illerde tesis kuran ihracat firmaları, buralardaki şeftalileri alıp işleyip paketleyerek Avrupa Birliği ülkelerine, Rusya'ya ihraç ediyor" ifadelerini kullandı.

Kutlu, Denizli merkez ovada meyveciliğin artmasıyla birlikte bölgede soğuk hava deposu ve paketleme tesisi sayısının da arttığını sözlerine ekledi.

(TARIM TV)

Ekleme Tarihi
04.09.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: barbunya, kuru fasulye, gümrük sıfırlaması
Link: Avrupalılar, Denizli şeftalisini sevdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız