Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Kiraz, Vişne »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze ve kuru ürünler
 Tatlı ve şekerlemeler
 İçki-içecek sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Manisa'da Çiftçiler Doludan Etkilendi

MANİSA (İHA) - Manisa'da dolu sebebiyle hasar gören üzüm ve kiraz bağlarıyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

Manisa'da Pazar akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışı üzüm ve kiraz bağlarında hasara neden oldu. Dolu sebebiyle Manisa’da Şehzadeler İlçesine bağlı Sancaklı Bozköy, Sancaklı İğdecik, Çeşmebaşı, Karaoğlanlı ve Çobanisa Mahallelerinde son 20 yılın en yüksek rekoltesinin beklendiği kirazda büyük hasar meydana geldi. Şehzadeler Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından zarar gören kiraz bahçeleri ve üzüm bağlarıyla ilgili olarak hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Pazartesi günü başlanan hasar tespit çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Şehzadeler Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Adnan Özten, doludan yüzde 5 ile yüzde 90 arasında farklılıklarla etkilenen çiftçiler olduğunu dile getirdi.
 
Özten yaptığı açıklamada, "Saat 18:00 civarında bir dolu yağışı yaşadık. Olayın ardından gelip tespit çalışmalarına start verdik. Sancaklı iğdecik, Sancaklı Bozköy, Karaoğlanlı kasabalarında daha fazla bir hasar gördük. Hem kiraz alanlarında hem sofralık kuru üzüm alanlarında hasar oluştu. Yaklaşık 20 bin dekar alanda yaşanan bu afetin ardından ilçe müdürlüğü olarak hasarın oluştuğu bölgeyi belirlemeyle başladık. Bundan sonra bize müracaat dilekçelerini kabul ediyoruz. Artık parsel bazlı tespitler yapmaya başladık. Yüzde 5 zararı olan parselde var, yüzde 90 zararı olan çiftçide var. Yine üzüm bağlarında da bölge bölge zarar gören alanlar oldu." dedi. Kiraz üreticisi İbrahim Yurtçu ise dolu sırasında bahçesinde olduğunu ve yerde iki santim kalınlığında dolu olduğunu ifade etti.
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Manisa, çiftçi, dolu, kiraz, üzüm
Link: Manisa'da Çiftçiler Doludan Etkilendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız