Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Erik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze ve kuru ürünler
 Tatlı ve şekerlemeler
 İçki-içecek sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Eriğin kilosu 5 liraya kadar düştü

Silifke'de ilk çıktığında kilosu 100 liradan satılan eriğinin fiyatı 5 liraya kadar düştü.
 
MERSİN - Silifke ilçesinde örtü altında ilk çıktığında kilosu 100 liradan alıcı bulan eriğinin fiyatı açık alanda yetiştirilenlerin hasadına başlanmasıyla 5 liraya kadar düştü.

Türkiye'de eriğin her yıl ilk yetiştiği yer olan Silifke'de, mart ayında örtü altında hasat edilen ürünlerin fiyatı gördüğü yoğun rağbet nedeniyle 100 liraya kadar çıktı. Yüksek fiyatına rağmen özellikle hamileler tarafından tercih edilen Silifke eriğinin, Göksü Vadisi'nde açık alanda yetiştirilen ürünlerinin de hasadına başlandı.

Hasat edilen ürünlerin piyasaya girmesiyle eriğin fiyatında büyük bir düşüş oldu ve üreticiden alış fiyatı 5 liraya kadar geriledi. Göksu Vadisi'nde açık alanda hasadına başlanan erikler Atayurt Hal Tesisleri'nde özel paketlendikten sonra Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere talebe göre Türkiye'nin değişik illerine gönderilmeye başlandı.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ilçe genelinde 800 dönüm araziden 8 bin ton erik hasadının yapılacağını ifade ederek, "Silifke'de yetişen erik gerek erkenci olmasından, gerekse görünümü ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoğun talep görüyor. Eriğin getirisinden dolayı üreticilerin ilgisi sürekli artıyor ve buna bağlı üretim alanında da artış oluyor" dedi.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da Göksü Vadisi'ndeki köylerin mikro klima özelliğine sahip olduğunu vurgulayarak, "Bu özellikten dolayı burada yetişen ürünlerin ayrı bir tadı ve görünümü var. Buranın en önemli özelliklerinden bir tanesi de meyve turfandacılığıdır. Türkiye'nin ilk turfanda eriği Silifke'nin Göksu vadisine çıkmakta" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: erik, Silifke, Mersin, kilo, eriğin kiloso
Link: Eriğin kilosu 5 liraya kadar düştü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız