Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Erik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze ve kuru ürünler
 Tatlı ve şekerlemeler
 İçki-içecek sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Kemalpaşa'daki zarar inanılmaz

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Kemalpaşa’da dolu afetinden sonra meydana gelen zararı Meclis gündemine taşıdı.

Türeli, geçtiğimiz gün Kemalpaşa’da meydana gelen şiddetli dolu afetinin bölgede bulunan kiraz, erik, şeftali, üzüm ve zeytin ağaçlarına ciddi ölçüde zarar verdiğini söyleyerek, "Türkiye kiraz üretiminin yüzde 12’sini, İzmir kiraz üretiminin ise yüzde 85’ini karşılayan Kemalpaşa ilçemizi vuran dolu yağışı yaklaşık 30 bin dekar alanda hasara neden olmuştur. Dolu yağışının ardından zarar gören alanlarda çalışmalar başlamış olup, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri dolu yağışından zarar gören bahçeleri ziyaret ederek hasar tespit çalışmalarına başlamışlardır. Kemalpaşa kirazının hem üretim hem de ihracat yoluyla Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığı düşünüldüğünde bu yıl Kemalpaşa’lı kiraz üreticilerinin büyük sıkıntılar yaşayacağı görünmektedir. Nitekim birçok üreticinin sigortasının olmaması ve bankalara olan kredi borçları en önemli sorunların başında gelmektedir" dedi.





Türeli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’nı yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde de "İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün hasar tespit çalışmaları hangi aşamadadır? Bölge tarımı açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Kemalpaşa kirazında üreticilerin karşılaştıkları zararları gidermeye yönelik olarak Bakanlığınızca bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz? Dolu afetini yaşayan çiftçilerimizin bankalardan kullandıkları kredileri için borçlarının yeniden yapılandırılması ve ötelenmesi konusunda Bakanlığınızca herhangi bir çalışma başlatılacak mıdır?" sorularını yöneltti.





 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: don, zarar, tarım, kiraz, şeftali, erik, üzüm, meclis
Link: Kemalpaşa'daki zarar inanılmaz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız