Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Erik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze ve kuru ürünler
 Tatlı ve şekerlemeler
 İçki-içecek sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Erik ağaçları çiçek açtı

Muş’ta erik ağaçları, yaprak dökmeden yeniden çiçek açtı. Sonbahar mevsiminin iyice kendini hissettirdiği ilde erik ağaçlarının çiçek açması görenleri hayrete düşürdü.

Merkez Kültür Mahallesi’nde kalan ve ilk defa bu mevsimde erik ağaçlarının çiçek açtığına şahit olduğunu belirten Hasan Asi (39), çok şaşırdığını söyledi. Asi, “Bu mahallede oturuyorum, her gün bu yolu kullanıyorum. Erikleri de küçüklüğünden yani fide olduğu dönemden beri büyüdüğüne hep şahit oldum. 40 yaşına dayandım ve ilk defa hayatımda bu mevsimde buralarda ağaçların çiçek açtığına rastladım. Gerçekten çok aşırdım ve gözlerime inanamadım. İlk gördüğümde gözlerime inanamadım. İlkbaharda, özellikle mayıs ve haziran aylarında rastladığımız ağaçların çiçek açtığına burada şahit olduk. Muhtemelen yazın çok sıcak geçmesinden kaynaklanıyor olabilir, bu ağaç biraz erken yapraklarını döktü, yapraklarını dökünce belki gücünü çiçeğe verdi ve o çiçek bir şekilde açmış oldu ama hani görenleri gerçekten şaşırtan, tefekküre sevk eden bir durum.” dedi.

“BU MEVSİMDE KARIN YAĞDIĞINA ŞAHİT OLDUK”

Bu aylarda karın yağdığına şahit olduklarını, ancak eriklerin bu mevsimde çiçek açtığını hayatında ilk defa gördüğü kaydeden Hasan Asi, “Şu anda erik ağaçlarının çiçek açtığı bu dönemde, geçmiş yıllarda aynı bu dönemlerde bu zamanlarda karın yağdığına şahit olduk. Ama elhamdullillah bu sene Muşumuzun yazı uzun sürmüş oldu.” diye konuştu.

Daha önce bu mevsimlerde erik ağacının çiçek açtığını gördüğünü belirten Şakir Yıldız (70) ise “Ben 70 yaşındayım, ben köydeydim ve 20-22 sene Muş’ta oturuyorum. Dağda bir defa böyle gördüm ve bir defa da burada erik ağaçlarının çiçek açtığını gördüm.” şeklinde konuştu. 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
25.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: erik ağaçları, çiçek açtı
Link: Erik ağaçları çiçek açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız