Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  Çilek »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Fidan-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze ve kuru ürünler
 Tatlı ve şekerlemeler
 İçki-içecek sanayi
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Sultanhisar’da 45. Çilek Festivali Başlıyor

AYDIN (İHA) - Sultanhisar Belediyesi tarafından düzenlenen 45. Nysa Çilek, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali hazırlıkları tamamlandı. 09-11 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği festivalde ünlü sanatçılar Nadide Sultan, Lara ile Nazillili Yasin Ay sahne alacak.

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, yaptığı açıklamada; “Bu yıl 45’incisini gerçekleştireceğimiz Nysa Çilek, Tarım, Kültür ve Sanat Festivalimiz Sultanhisar ilçe merkezimiz ve mahalleye dönüşen Atça beldemizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Festivalimizde ünlü konukların konserlerinin yanı sıra birçok yarışma da davetlilere keyifli anlar yaşatacağız. Çileğimizin tanıtımı için düzenlediğimiz festivale tüm Aydınlıları davet ediyoruz” dedi.
 
SULTANHİSAR VE ATÇA'DA GERÇEKLEŞECEK
 
Geniş bir katılımla gerçekleşmesi beklenen festivale bu yıl hem Sultanhisar Merkez, hem de Atça Mahallesi ev sahipliği yapacak. 9 Mayıs Cuma günü festivalin startı 5 Eylül Meydanı’nda yapılacak olan top atışıyla verilecek. Sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda Yasin Ay, Grup İşte Onlar, Endorfin Show ve Komedi Dans İkilisi gösterileri yapılacak. Aynı gün Atça’da ise 19.00’da protokol ile Yurtiçi Yöresel Lezzetler Sokağı açılışı ve sonrasında Atça Parkı’nda kokteyl düzenlenirken, Atça Cumhuriyet Meydanı’nda Grup Dört +1 sahne alacak.
 
FESTİVAL ATÇA'DA LARA KONSERİ İLE SON BULACAK
 
Cumartesi günü ise, Sultanhisar Nysa Otel’de 12.00 -17.00 saatleri arasında trap atışları yapılacak. 17.00’da halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile devam edecek olan festivalde Türk Savaş Sanatı Sayokan, Nysa Zerafet Güzeli Yarışması, Hakan Doğanay Show gerçekleştirilecek. Aynı gün son olarak sahneye ünlü sanatçı Nadide Sultan çıkacak.
 
Cumatesi günü festivalin diğer adresi Atça’da ise, 20.30’da Sayokan gösterisi ile başlayacak etkinlikler Dj Staf, Grup İşte Onlar, Endorfin Show ve Komedi Dans İkilisi gösterileri ile devam edecek.
 
Festivalin son günü 11 Mayıs Pazar günü ise, tüm etkinliklere Atça ev sahipliği yapacak. Saat 10.00 Atça Şehir Stadı yanında Malgaç Mustafa Boğa Güreşi ile başlayacak etkinlikler, halk oyunları gösterileri, Çilek Güzeli Yarışması, Halı Saha Futbol Turnuvası kupa töreni, Hakan Doğanay Show ile devam ederken, kapanışta ünlü sanatçı Lara izleyicilerle buluşacak.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Sultanhisar’da, 45. Çilek Festivali, Başlıyor, çilek, festival
Link: Sultanhisar’da 45. Çilek Festivali Başlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız