Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 

Osmaneli karpuzları Avrupa pazarına açıldı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bilinçli tarım uygulamalarıyla kaliteli ürün elde eden üreticiler, yetiştirdikleri karpuzları Avrupa'ya ihraç ediyor.

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bilinçli tarım uygulamalarıyla kaliteli ürün elde eden üreticiler, yetiştirdikleri karpuzları Avrupa'ya ihraç ediyor.

İlçeye bağlı köylerde 7 bin dönüm arazide üretilen karpuzların hasadı, olumsuz hava koşulları nedeniyle önceki yıllara göre 15 gün erken başladı.

Araziye gelen alıcılar, üreticilerle pazarlık yaparak karpuzları satın alıyor. Daha sonra tarım işçileri kırımını yaptığı karpuzları kamyonlara yüklüyor.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, bölgede her yıl 50 ila 65 bin arasında fide ekimi yapıldığını ve busene hasat döneminde 90 bin ton civarında karpuz üretiminin beklendiğini söyledi.

Bölgelerinde üretilen karpuzların Türkiye'nin birçok bölgesine gönderildiğini ve bugünlerde ağırlıklı olarak Osmaneli karpuzunun satıldığını belirten Ünver, "Bölge insanının üretimini yaptığı karpuz, aroması çok yüksek ve aynı zamanda hava şartlarından dolayı kalitelidir. Aç karnına karpuz yersen,

böbreklere, iç hastalıklara ve kansere faydası olduğu belirtiliyor. 12 yıl karpuz üretimi yapmadık. Bu süre zarfında Bilecik civarında kanser görülmeye başladı. Ürettiğimiz karpuzları, iç tüketimin yanı sıra Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli yerlerine, soğutucu tırlarla gönderiyoruz" dedi.

Osmaneli bölgesinde karpuz sezonunun mart ayında başlayıp ağustosun sonuna kadar devam ettiğini söyleyen Ünver, bu dönemde farklı kentlerden tarım işçilerinin ilçeye geldiğini belirtti.

Arazide günlük 500 tarım işçisinin çalıştığını vurgulayan Ünver, "Tabii ki büyük bir istihdam sağlıyor. Bölgemiz adeta bacasız bir fabrika gibi. Türkiye'nin her tarafından karpuz sezonunda işçiler çalışmaya gelir. Çiftçimiz, kendi geçimlerini sağladığı gibi söz konusu tarım işçilerine de istihdam sağlıyor" diye konuştu.
 
 
(TARIM TV)
 
 

Ekleme Tarihi
09.08.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Osmaneli karpuzları Avrupa pazarına açıldı
Link: Osmaneli karpuzları Avrupa pazarına açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız