Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


Kaymakamlık Sera Kurup Vatandaşı Eğitti

ADANA (İHA) - Adana'da merkez Sarıçam Kaymakamlığı tarafından Kırsal Kalkınma Programı kapsamında kaymakamlık bahçesine sera kuruldu, vatandaşlara seracılık eğitimi verildi.
 
Sarıçam Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, vatandaşların tarımsal teknolojileri kullanarak daha karlı üretim yapabilir hale getirmeyi amaçlayan, örtü altı tarım uygulamalarından Ev Tipi Sera Uygulaması Projesi törenle açıldı. Törende konuşan Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, proje kapsamında başvuran vatandaşlara 30 günlük bir eğitim verildiğini ifade eden Kayhan, eğitimde vatandaşlar teorik olarak bilgilendirilirken, kaymakamlık önünde kurulan serada da uygulamalı eğitim verildiğini anlattı.
Adana’nın seracılık konusunda her türlü özel şartlara sahip olduğunu dile getiren Kayhan, “İlimizde güneşli gün sayısı fazla, don görülen gün sayısı ise çok az. Bu noktada 500 metrekarelik alana sera kuruldu. Serada, salatalık, patlıcan, biber, domates ve çilek olmak üzere beş ürün dikildi. Burada kesinlikle hormon yok, doğal yollardan döllenme sağlanıyor. Damlama sulama yöntemiyle sulanıyor, böylece sudan yüzde 95 oranında tasarruf sağlanıyor. Seraya bin 700 kök fidan dikilebilir. Kök başına asgari 20 kilogram ürün alınabilir. Dolayısıyla bir seradan 34 ton domates elde etmek mümkün” dedi.
 
Proje kapsamında 7 vatandaşa sera kurulmaya başlandığını anlatan Kaymakam Kayhan, “Bu seralar 3 yıl geri ödemesiz 6 yıl geri ödemeli faizsiz finanse ediliyor. Temennimiz, sertifika alan çiftçilerin bu işte önder olmaları” ifadelerini kullandı.
 
Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül de, ilde seracılığın çok gerilerde olduğunu altını çizerek, bu çalışmanın güzel bir örnek teşkil ettiğini, kendilerinin de bu tür projelere her zaman destek vereceklerini dile getirdi.
 
Programda daha sonra eğitim programını başarıyla bitiren 15 çiftçiye sertifikaları verildi. Ardından da seranın açılışı yapıldı.
 
 

Ekleme Tarihi
20.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: sera, kaymakamlık, Adana
Link: Kaymakamlık Sera Kurup Vatandaşı Eğitti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız