Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler

    DOĞAKA'dan modern seracılığa destek
      
      Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)'na sunulan 'Türkoğlu İlçesi Modern Seracılığın Geliştirilmesi Projesi' kabul edilerek hayata geçirildi.
 
    Proje kapsamında, her biri birer dekar olmak üzere Aydınkavak köyünde 4, Kadıoğlu çiftliğinde 3 adet olmak üzere, toplam 7 adet modern sera kurularak üretime geçildi.
 
    İlçe Kaymakamı Tuncay Akkoyun, "Kalkınma ajansının amacı; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, temin edilen kaynakları etkin ve yerinde kullanarak yerel potansiyeli harekete geçirmektir. Proje, ulusal kalkınma programları doğrultusunda bölgenin kalkınmasına yönelik olarak yapılacak yatırımları belirlemek, ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir." dedi.
 
    İlçe Tarım Müdürü Hayri Uyduran da projenin amacını şu şekilde özetledi: "Modern sera teknolojisini bölgede uygulamaya koyarak çiftçilerin bilgi ve deneyimlerini artırmak, üretim süreçlerini iyileştirerek uzatmak, birim alandaki üretim miktarını artırarak üreticilerin rekabet gücünü ve gelir düzeyini artırmaktır. 320 bin 23 TL bütçeli projeyle ilçede 2 köyde 7 çiftçiye 6 bin 960 metrekare modern sera kurularak üretime geçilmiştir."(CİHAN)
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: DOĞAKA'dan modern seracılığa destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız