Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 

'Sakin şehir'in seraları jeotermal ile ısınacak

Türkiye'nin ilk sakin şehri olan İzmir'in Seferihisar ilçesi, jeotermal kaynakla ısınan seralarda ürün elde etmeye hazırlanıyor.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, yaptığı açıklamada, ilçenin Doğanbey bölgesinin jeotermal kaynaklar bakımından çok zengin olduğunu belirtti. Bergama- Dikili havzasında jeotermal kaynaklarla ısıtılan seraların bulunduğunu ve bu seralarda elde edilen ürünlerin yüzde 90'ının Avrupa'ya ihraç edildiğini anlatan Güldal, benzer çalışmayı Seferihisar'da da yapmak amacıyla İzmir Jeotermal A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün çalışma başlattığını ifade etti. Güldal, Doğanbey bölgesinde 60 dönüm arazinin jeotermal sera alanı olarak kullanılabileceğini ifade ederek, ''Amacımız öncelikli olarak sebze ağırlıklı üretim yapmaktır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak konuyu takip ediyoruz'' dedi.

"DEVİR İŞLEMLERİ SÜRÜYOR"

Jeotermal seraların birim alandan yüksek verim almayı sağladığını ifade eden Ahmet Güldal, seralarda sebze çeşitlerinin yanı sıra fide yetiştiriciliği ve tohum üreticiliğinin de yapılacağını söyledi. Güldal, konu ile ilgili çalışmanın şu anda İzmir Jeotermal A.Ş. Genel Müdürlüğü'nce yürütüldüğünü ifade ederek, ''Arazinin hazineden devri işlemi sürüyor. Arazi tahsisi tamamlandıktan sonra Doğanbey bölgesi jeotermal seracılık alanı olarak yatırımcılara açılacak. Yakın gelecekte Doğanbey bölgesinde jeotermalle ısınacak seraların üretime geçebileceğini ve ürünlerinin yurt dışına ihraç edileceğini söyleyebilirim'' diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de 2011'deki genel seçimlerde İzmir'e 35 projenin sözünü verdiklerini, bu sözlerden birinin de Seferihisar'daki jeotermal kaynaklara yönelik olduğunu hatırlatarak, ''Seçimlerde sözünü verdiğimiz 35 projemizden birini daha hayata geçiriyoruz'' dedi. İzmir'in sanayi, turizm ve hizmet sektörünün önemli bir kenti olduğunu vurgulayan Denizli, jeotermal kaynakların da bölge için ciddi bir zenginlik olduğunu söyledi. Denizli, jeotermal kaynaklarla ısınan sera ürünlerinin maliyetinin daha düşük olduğunu ifade etti.

Denizli, sözlerini şöyle tamamladı: ''Seracılığı güçlendirip yüksek tarım profili oluşturmak istiyoruz. Profesyonel olarak seracılıkla uğraşanların gelir kaynaklarını artırıyoruz. Sanayi, hizmetler ve tarım sektöründe İzmir halkının önünü açacak her türlü fırsatı sunmak gibi niyetlerle ortaya çıkıyoruz. Projelerle İzmirlinin hayat standardını yükseltmeye çalışacağız. Çok kısa sürede bölgeyi jeotermal sera alanı olarak hizmete açacağız. Bölge için de çok ciddi bir model yaratmış olacağız.''








http://www.yeniasir.com.tr/

Ekleme Tarihi
08.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: sera,jeotermal
Link: 'Sakin şehir'in seraları jeotermal ile ısınacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız