Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 

Kuruyemiş üniversitede ders oldu

Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) badem ve ceviz komisyonu kurarak, sanayici-çiftçi modelini uygulamak için çalışmalar başlattı


Türkiye'nin yüzde 90 oranında ithal ettiği badem ve ceviz için Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜRKSİAD) harekete geçti. Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) bünyesinde faaliyet gösteren firmalar, badem ve ceviz komisyonu kurarak, sanayici-çiftçi modelini uygulamak için çalışmalar başlattı.
 
Konuyla ilgili Web Tarım TV’ye açıklamalar yapan Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Koordinatörü Şükrü Ünal, bugüne kadar sektörün birçok problemini çözdüklerini belirtti.

Şükrü Ünal, TÜRKSİAD olarak ceviz ve badem çalışma gurubu ile Gaziantep Üniversitesinde Kuruyemiş Üretimi ve Teknolojisi Bölümü kurduklarını anlattı.
 
Ünal, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu’nda kurulan Kuruyemiş Üretimi ve Teknolojisi bölümünde okuyan öğrencilerin kuruyemiş üretimini bizzat uygulamalı olarak öğreneceklerini belirtti.

Kuruyemişin önemli miktarda tüketilen gıda maddesi olduğuna dikkat çeken Ünal, Türkiye'de kuruyemiş tüketiminin kişi başına yıllık 3,5 kilogram civarında olduğunu söyledi.

İthalat-ihracat dengesi açısından sektörün son durumunu da değerlendiren Ayhan Ünal, Türkiye'nin kuruyemişte ihracat potansiyelinin yüksek olduğunu ifade ederek, bu seviyenin daha ileri noktaya taşınması gerektiğini kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kuruyemiş üniversitede ders oldu
Link: Kuruyemiş üniversitede ders oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız