Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


Kütahya'da 'Ceviz' Seferberliği


KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Çalışmaları" kapsamında merkez Yenice köyüne 2 bin adet ceviz fidanı dikildi.

İl genelinde ceviz dikme seferberliği başlattıklarını belirten Vali Şerif Yılmaz, “12 ilçemiz 80 köyümüzde ceviz, badem, fıstık çamı ve kestane olmak üzere 176 bin fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Burada amacımız, bugüne kadar ormanla düşman ettiğimiz köylerimizi kalkındırmaktır. Şimdiye kadar esas mülkün sahibini, maalesef mülküne sokmadık. Bundan sonra inşallah bu vesile ile orman kenarında ve orman içinde yaşayan çiftçilerimizin biraraya gelmesi sağlanmış olacaktır. Köylümüzün bulunduğu yerde doymasını temin edecek çalışmalar kapsamında, ormanlarımızdan en üst seviyede istifade etme imkanı sağlanacaktır. Özellikle kırsal kesimde yaşayan insanlarımızın ekonomilerine ve aile bütçelerine katkı sağlanacaktır. Bu yıl itibariyle bu projeyi tamamlamış olacağız. 80 köyümüzün tamamında çalışmalarımızı bitirmiş olacağız. Bu süre içerisinde hergün bir köyde dikim çalışmaları yapılacak. Dikilen fidanlar bilahare vatandaşlarımızın kendisine teslim edilecek. Tüm masraflar Devletimiz tarafından yapılıyor ve daha sonra vatandaşımıza teslim ediliyor. Ben çalışmayı gerçekleştiren tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kütahya ilimizin yüzde 53'ü orman arazisi olup buna rağmen ağaçlandırma çalışmalarımız durmadan devam ediyor. Son üç yılda 18 Milyon fidan toprakla buluştu. Bu yıl yine 6 milyon fidanı ekim süresi içerisinde toprakla buluşturmuş olacağız. Dünde, Türkiye Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 90. yılı münasebetiyle tüm ilçelerimiz ile beraber 90 bin fidan dağıtımı yaptık" dedi.
 
Kütahya için önemli bir çalışma daha gerçekleştirildiğini ifade den ValiŞerif Yılmaz, “Malum, Kütahya'mızın üzerinde bulunduğu bölgede 13 tane deremiz var. Bu dereler zaman zaman Kütahya için aşırı yağışlarda sel afeti tehlikesi oluşturmakta. Bunun önlenmesi için daha önce 6 dereye yapılan fidan dikim çalışmasına ilave olarak bu yıl 7 deremizde toplam 300 hektar alanda 285 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Buralarda, Devlet Su İşleri tarafından şehir içerisindeki derelerin Porsuk çayına intikali ile ilgili çalışma ve projelendirme işlemleri devam etmektedir. Sel suyunun aşağılara daha az gelmesi için yukarı bölgelerde yapılan fidan dikim çalışmaları ile inşallah bundan sonra her hangi bir afete maruz kalmadan insanlarımıza doğayla baş başa olma imkanı sağlamış olacağız. Ben bu çalışmaların başarılı geçmesinde emeği geçen başta Orman Bölge Müdürümüz olmak üzere tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah insanlarımıza yeşiliyle, doğasıyla, huzurlu ve rahat bir ortamda yaşama imkanı sağlayabiliriz. Özellikle bu yıl yapılacak olan çalışmalarla 6 milyon fidan daha toprakla buluşacaktır. Kütahya'mızın yüzde 53'ü orman olmasına rağmen Devletimizin ağaçlandırmaya ve ormana verdiği değer burada net bir şekilde görülmektedir. Bunun herkes tarafından algılanması ve bilinmesi gerekmektedir. Biz bu zamana kadar Ormanı vatandaşla düşman etmiştik. Bu vesileyle Ormanlarımızı vatandaşlarımızla buluşturuyoruz.. Yaptığımız çalışmaların sonucunda, inşallah yeşil olan Kütahya'mızın daha da yeşil olmasını sağlayarak, ağaçlandırmaya ihtiyacı olan bölgelerin tamamını da ağaçlandırıp, önümüzdeki süre içerisinde Türkiyeyi çöl olmaktan kurtaracağız. Gelir getirici tür ağaçlandırma (Köy Ormanı) kapsamında 12 ilçemizde 80 köyümüzde 388 hektar alanda 73 bin 12 ceviz, 80 bin 350 badem, 14 bin 200 fıstık Çamı, 8 bin 400 kestane olmak üzere toplam 175 bin 962 adet meyveli fidan dikimi gerçekleştirilecektir" diye konuştu.
 
 
 
 
Vali Şerif Yılmaz, törene katılan Yenice İlkokulu öğrencileri ile de sohbet ederek daha önce fidan dikip dikmediklerini sordu ve öğrencilere fidan dikimini göstererek onlarla birlikte fidan dikti.
 
Törene, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Akçay, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
 
 

Ekleme Tarihi
31.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kütahya, Ceviz Seferberliği, fidan, ceviz fidanı
Link: Kütahya'da 'Ceviz' Seferberliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız