Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


Çanakkale'de Truva Atı ve Şehitler Abidesi logolu elmalar üretildi

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı olan 2015 için özel logolu elmalar üretildi. Elmaların üzerinde Truva Atı ve Çanakkale Şehitler Abidesi resimleri bulunuyor.

Türkiye tarihinde önemli yere sahip Çanakkale Savaşları'nın 100. yılına az bir süre kala kutlamalar çerçevesinde yapılacak çalışmalar devam ediyor. Çanakkale Ticaret Borsası da buna katkı sağlamak için elmaların üzerine özel logolar yaptırdı. Elmalar ağaçların dalındayken üzerine Şehitler Abidesi ve Truva Atı'nın bulunduğu çıkartmalar yapıştırıldı. Bu yıl pilot olarak yapılan uygulama, olumlu sonuçlar verdi. Gelecek yılki kutlamalarda yerli ve yabancı misafirlere, logolu elmalar ikram edilecek ve hediye olarak verilecek.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver, bu yıl denemesini yaptıkları logolu elma yetiştirilmesinde olumlu sonuç aldıklarını belirterek, gelecek yıl daha çok logolu elma yetiştireceklerini söyledi. Elver, "2015 yılı, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı. Bu amaçla tarım ve çalışma alt grubumuzda bu konuyu ele aldık. Özellikle Çanakkale 100. yıl için gelen misafirlerimize tanıtım noktasında ne yapabiliriz, bunun üzerinde durduk. Hem bölgemizin ürünü olan elmamızda farkındalık oluşturmak hem de gelen misafirlerimizin Çanakkale'nin iki önemli öğesi olan Truva Atı ve Şehitler Abidesi'ne dikkatini çekmek üzere bu proje fikri oluştu kafamızda. Çalışma grubumuz çok benimsedi bu fikri ve hayata geçirmeyi planladık. Biz ilk etapta bir deneme çalışması yaptık. Bir pilot bölge belirledik ve bu elmaları ürettik." şeklinde bilgi verdi.

'ELMALARA ZARARI YOK'

Logonun nasıl ortaya çıktığı ve çalışma hakkında bilgi veren Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan Şükrü Çetinkaya ise bu yıl pilot bölge olarak yaptıkları çalışmada, elmalarda herhangi bir zararın oluşmadığını söyledi. Çetinkaya, elmaların üzerinde şeklin nasıl ortaya çıktığını şöyle anlattı: "Elmalar rengini almadan, yüzde 60 olgunluğa eriştiğinde özel hazırladığımız ve resmi çıkmasını istediğimiz stikerleri elmaların üzerine yapıştırıyoruz. Bu rengi alması yaklaşık iki hafta sürüyor. Bizim de çelişkilerimiz vardı öncesinde, acaba elmalara zararımız olur mu şekil bozukluğu ve çürüme gibi ama yaptığımız denemelerde elmalarda şekil bozukluğu da olmadı, çürüme de olmadı. Herhangi bir ilaç kalıntısı da olmadı. Tamamen doğal bir işlem. Tıpkı güneşte bronzlaşmak gibi. Elma da güneşte kızarıyor ama stiker yapıştırdığımız yer, güneş görmeyen kısımlar kızarmadığı için resim elmanın üzerine direkt çıkıyor. Dolayısı ile biz ürünü ön plana çıkarmak için Çanakkale'de, Türkiye'de üretilen elmaların yüzde 4'ü üretildiği için ürünümüzü öne çıkarmak için bunu yapmayı uygun gördük."
 
 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
20.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: elma, Çanakkale, Truva Atı, Şehitler Abidesi, logolu elmalar, üretildi
Link: Çanakkale'de Truva Atı ve Şehitler Abidesi logolu elmalar üretildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız