Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 

Isparta’nın en önemli elma üretim merkezlerinden birisi olan Eğirdir de 22-24 Eylül 2011 tarihleri arasında Elma Fuarı ve Elma Şenliği düzenlenecek. Konu ile ilgili toplantıda konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, elmanın asıl merkezinin hem yetiştiricilik, hem de depolanması ve pazarlanma açısından Eğirdir olduğunu söyledi.

    Eğridir’de ilk defa geçen yıl yapılan Tarım Sergisi’nin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden Özmeral, elma fuarı ile Eğirdir’in elma üretiminde ne kadar önemli olduğunun ortaya konacağını, yeni pazarlara ulaşılmasında önemli bir yol olacağını kaydetti. Özmeral, fuarın ardından sosyal ve kültürel etkinliklerin yer aldığı, sanatçıların katıldığı elma şenliğinin düzenleneceğini anlattı.

    Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz da Türkiye’nin elma üretiminin yüzde 20’sini karşılayan Isparta’da Eğirdir havzasında yılda 200 bin ton elma üretimi yapıldığını söyledi. Eğirdir Elması’nın markalaşma ile birlikte Türkiye’nin önemli alışveriş merkezlerine pazarlandığını ifade eden Yılmaz, düzenlenecek etkinliklerin üreticiye önemli katkılar sağlayacağını düşündüğünü kaydetti.
    Yapılan toplantıya Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, bazı daire müdürleri, muhtarlar, elma tüccarları, soğuk hava depo sahipleri, idarecileri, işadamları ile elma yetiştiricileri katıldı. Toplantı sonrasında elma fuarının 22-24 Eylül tarihleri arasında yapılması kararlaştırıldı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Eğirdir'de elma fuarı düzenlenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız