Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


Türk fındığı Rusya'da tanıtıldı

Türkiye'nin dünya üretim ve ihracatının büyük bölümünü elinde bulundurduğu tarım ürünü fındık, World Food Moscow 2014 fuarında tanıtıldı.

GİRESUN - Fındık Tanıtım Grubu'ndan (FTG) yapılan açıklamada, son dönemde yaşanan siyasi gelişmeler nedeniyle Rusya Federasyonu'nun ABD ve AB ülkelerinden gıda ithalatına koyduğu kısıtlamaların, Türkiye tarafından elde edilecek avantaj olduğu belirtildi.

Bu avantajın, fındık ve mamulleri sektörü için de bir fırsat yaratabileceği göz önünde bulundurulduğunda Rusya'ya yönelik fındık ihracatının daha üst seviyelere taşınması için çalışmalara devam edildiğinin vurgulandığı açıklamada, "Bu çerçevede FTG, 15-18 Eylül 2014 tarihleri arasında Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da bu sene 23'üncüsü düzenlenen uluslararası gıda ve içecek fuarı olan World Food Moscow 2014 Fuarı'na 8. kez iştirak etti" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Şaban Kaan Özdemir ile T.C Moskova Ticaret Müşavirleri Şamil Acartürk ve Halit Oral Akbay tarafından da ziyaret edilen FTG standında, ziyaretçilere 20 gramlık paketlerde kavrulmuş fındık ikram edildiği, Türk fındığının üretiminden nihai ürüne girene kadar geçirdiği süreci anlatan tanıtım filminin fuar süresince gösterildiği, Türk fındığı ile fındık sektörüne ilişkin tanıtıcı broşürler dağıtıldığı kaydedildi. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: türk, fındık, üretim, ihracat, Rusya
Link: Türk fındığı Rusya'da tanıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız