Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


TARSİM, “Asma Yaprağı”nı Sigorta Kapsamına Alma Yolunda!

TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) üreticilerin memnuniyetini en üst düzeye taşıyabilmek amacıyla çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.


TARSİM ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen ve Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütülen proje kapsamında, asma yaprağının Devlet Destekli Tarım Sigortası kapsamına alınması için çalışmalar başladı.
 
Son yıllarda ticaretinin de artması ile birlikte tarımsal üretimde önemli bir gelir kaynağı haline gelen asma yaprağı ile ilgili üretici taleplerini değerlendiren TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu), asma yaprağının teminat kapsamına alınmasına ilişkin çalışmalarına başladı. Üç yıl devam etmesi planlanan proje kapsamında, bağda üzümün sigortalanabildiği gibi, asma yaprağının da sigortalanabilmesi için gerekli verilerin oluşturulması, uygun poliçe düzenlemesinde dikkat edilecek kriterlerin belirlenebilmesi, yaprak alım sıklığının ve yoğunluğunun üzüm verimine ve kalitesine etkisinin tespit edilmesi amaçlanıyor.
 
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, proje kapsamında ilk yıl Manisa-Alaşehir ve Denizli-Çal ilçelerinde deneme bağları oluşturularak, uygulamaların başladığı, ikinci yılda Tokat ilinde aynı uygulamanın yapılacağı ve üç yılın sonunda ise elde edilen verilerin değerlendirilerek, asma yaprağının sigortalanabilmesi açısından gerekli kriterlerin ortaya konulacağı bildirildi.
 
Denizli’nin Çal ilçesinde proje ile ilgili gerçekleştirilen ilk toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir ENGÜRÜLÜ, Pamukkale Üniversitesi Çal Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysel YEŞİLYURT ER, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi PIRLAK, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru GÜVEN SOLAKOĞLU ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Teknik Müdürü Necati İÇER ve Çal Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ezgi OKAN katıldı.
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: asma yaprağı, pamukkale üniversitesi, ramazan kadak, tarsim, sigorta
Link: TARSİM, 'Asma Yaprağı'nı Sigorta Kapsamına Alma Yolunda!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız