Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


Kuru meyve sektörü Çin pazarına odaklandı

Kuru Meyve Tanıtım Grubu, Cumhuriyetin 100. yılı için belirlediği 4 milyar dolarlık ihracat hedefine Çin pazarında büyüyerek ulaşmayı hedefliyor.

İZMİR - Kuru Meyve Tanıtım Grubu, kuru meyve ihracatında Çin pazarına odaklandı. Sektör, Cumhuriyetin 100. yılı için belirlediği 4 milyar dolarlık ihracat hedefine Çin pazarında büyüyerek ulaşmayı hedefliyor.

Kuru Meyve Tanıtım Grubu'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin geleneksel ihraç ürünleri çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ve Antep fıstığı ihracatında Çin'in hedef pazarlar arasında bulunduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Osman Öz, Çinlilerin Türk kuru meyvelerine ilgisinin her geçen gün arttığını belirtti. Geçtiğimiz süreçte Çin'in Şanghay, Pekin ve Xiamen şehirlerinde yürüttükleri tanıtım çalışmalarında olumlu sonuçlar aldıklarını ifade eden Öz, önümüzdeki dönemde ülke geneline yeni tanıtım çalışmaları yapmayı planladıklarını kaydetti.

Çin’i sadece bir ülke olarak değil, bir kıta olarak değerlendirmek gerektiğini bildiren Öz, bu ülkede yapacakları tanıtım çalışmalarını Çinli bir danışmanlık firması ile yürütmeyi planladıklarını vurguladı.

Çin'e kuru incir ihracatı 4 yılda 32 ton’dan, 2 bin 341 tona çıktı

Çin'de özellikle Türk kuru incirine olan ilgilin her geçen gün arttığını belirten Osman Öz, 2010 yılında bu ülkeye 32 ton olan kuru incir ihracatının, 2013 yılı sonunda 2 bin 341 tona ulaştığını hatırlattı. Öz, kuru kayısı ihracatının da aynı dönemde 142 tondan, 340 tona çıktığını bildirdi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: kuru meyve, çin pazarı, ihracat
Link: Kuru meyve sektörü Çin pazarına odaklandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız