Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
Kayısı Çekirdeği Yağından Tıraş Kremi Üretildi 

MALATYA'DA FAALİYET GÖSTEREN KOZMETİK FİRMASI, KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞINDAN KREM ÜRETİP YURT DIŞINA PAZARLIYOR -500 BİN DOLAR İHRACAT YAPAN FİRMA ERKEKLERDEN GELEN TALEP DOĞRULTUSUNDA TIRAŞ KREMİ DE ÜRETMEYE BAŞLADI

MALATYA (A.A) - Yeter Erdine - Malatya'da faaliyet gösteren kozmetik firması, kayısı çekirdeği yağından krem üretip yurt dışına pazarlıyor. 

     Doğacı Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 yıldır kozmetik sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyledi. 
     Özdem, 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarında, ayda 8 ton kayısı çekirdeği yağı ve diğer bitkisel yağları, 15 ton sabun, 10 ton kayısı kremi ürettiklerini ifade etti. 
     1995 yılında kayısıdan sabun üreterek girdikleri sektörde büyümek için AR-GE faaliyetlerine ağırlık verdiklerini belirten Özdem, şöyle dedi: 
     ''Malatya'ya ve Türkiye'ye katma değeri olan ürünler üretmek için 2000 yılında bir yıl AR-GE çalışması yaptık. AR-GE çalışmamızda kayısı çekirdeği yağını çıkardık. Yağı cilt bakımında kullanım amaçlı satarken bunun yan ürünlerini de geliştirdik. Kayısı çekirdeği yağı cildi gerginleştiren, kırışıklıklara iyi gelen en doğal nemlendirici özelliği taşıyan bir üründür. Kayısı çekirdeği yağından kayısı sabunu, kayısı kremi, cilt bakımı maskesi ürettik.'' 
     Kayısı çekirdeği yağından ilk üretim yapmaya başladıklarında iç piyasada faaliyet gösterdiklerini anlatan Murat Özdem, 3 senedir de yurt dışına satış yaptıklarını belirtti. 
     Malezya, Kıbrıs, Irak ve Almanya'ya ihracat yaptıklarını ifade eden Özdem, firmanın dış ticaret departmanının ihraç yapılan ülkelerin sayısını artırmak için çalıştığını, şu anda yurt dışına yılda 500 bin dolarlık ürün gönderdiklerini söyledi. 
     Özdem, kayısı sabunu; killi sabun; kayısı yağı; kayısı kremi; içinde badem yağı, çörek otu yağı, üzüm çekirdeği yağı, susam yağı ve kayısı çekirdeği yağının bulunduğu güzellik setini ihraç ettiklerini kaydetti. 
     Sektöre ilk olarak kadınlar için cilt bakım kremi ile girdiklerine değinen Özdem, şu bilgileri verdi: 
     ''İlk etapta bayanlar için kremimizi piyasaya sunduk. Bu esnada müşterilerden çok beğeni geldi. Erkek müşterilerimizin de bu kremleri tıraştan sonra kullandığını örenince erkekler için de kayısı çekirdeği yağından farklı bir formülle ürün ürettik. Kullanan müşterilerimiz de gayet memnun. Diğer ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Tıraş kremimizle ilgili de bir kaç firma ile yurt dışında şu anda görüşmede bulunuyoruz. Bu ürünün şu anda ihracatına başlamadık.'' 
     Özdem, kayısı çekirdeği yağının betakaroten maddesi, e vitamini ve a vitamini açısından çok zengin bir yağ olduğuna dikkat çekerek, göz altı kırışıklıklarını gidermede, ölü cilt hücrelerini yenileme ve cildi gerginleştirmede çok önemli bir ürün olduğunu vurguladı. 
     Ürünlerinde mümkün olduğunca katkı maddelerinden kaçındıklarına işaret eden Özdem, ürettikleri kreminin en önemli özelliğinin kayısı çekirdeği yağı içermesi olduğunu ifade etti. 
     Özdem, ''Piyasadaki bir çok kremde petrol yan ürünlerinden yapılan taşıyıcılar kullanılıyor. Biz ürünlerimizde ham madde olarak bal mumunu kullanıyoruz. Bu da ürünümüzün kalitesini artırdığı gibi, maliyetini de artırmakta. Hiç bir zaman müşterilerimize ucuz ürün üretmenin peşinde olmadık. Müşterilerimizin memnun olabileceği, fayda görebileceği ürünler üretmek için bütün çalışmalarımızı ona odakladık. Kaliteden taviz vermeden üretim yapıyoruz'' dedi. 
     
     -ACI KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI DA ÜRETECEKLER- 
     
     AR-GE çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Özdem, şu anda erkekler için tıraş sonrası krem ürettiklerini ve bir çok yeni ürün için ise çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı. 
     Murat Özdem, acı kayısı çekirdeği yağını üretmeyi de hedeflediklerini belirterek, özellikle saç bakımı acı kayısı çekirdeği yağına da ağırlık vermeyi planladıklarını vurguladı. 

Ekleme Tarihi
20.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kayısı Çekirdeği Yağından Tıraş Kremi Üretildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız