Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
Kuru İncirde Aflatoksin Sorunu Masaya Yatırıldı 

KURU İNCİRDE AFLATOKSİN SORUNU MASAYA YATIRILDI
 
 
 
AYDIN (İHA) - Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Kuru İncir ve Aflatoksin” konulu toplantıda aflatoksin sorunu görüşüldü.

 
Ege İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen ve Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen “Kuru İncir ve Aflatoksin” konulu toplantı Aydın Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlendi. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum olarak yapılan toplantıya Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Günaydın, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Menaşe Gabay, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Prof. Dr. Uygun Aksoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklernde görevli personeller, aracı tüccarlar, depocu ve işletmelerin temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Günaydın, “Avrupa Birliğine yönelik 2012 ürünü kuru incir ihracatımızda aflatoksin nedeniyle alınan hızlı alarm bildirimlerinde önceki sezonlara göre önemli bir artış görülmüştür. Yaşanan bu sıkıntı nedeniyle önümüzdeki dönemde alınacak önlemlere ilişkin bir acil eylem planı hazırlanmış ve bu kapsamda eğitim ve değerlendirme amaçlı çeşitli toplantılar düzenlenmesi kararlaştırılmıştır” dedi.
Yapılan toplantının sabah oturumunda aracı tüccar, depocu ve işletmelerin temsilcilerinin katılımıyla kuru incirin üretici, tüccar ve işletmelerdeki taşınım ve depolama aşamasındaki eksiklikler ve bu konuda alınması gereken önlemler konusu ele alındı. Öğleden sonra yapılan ikinci oturumda ise kuru incir üretimi yapılan bölgelerde görev yapan Tar-Gel Mühendisleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan konu uzmanları ve işletmelerde görev yapan teknik personellerin katılımıyla bahçe ve depolama düzeyinde üretici eğitimine yönelik konular tartışıldı. Toplantıda eğiticilerin eğitimine yönelik eğitim programının düzenlenmesi konusu değerlendirildi.

Ekleme Tarihi
16.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kuru İncirde Aflatoksin Sorunu Masaya Yatırıldı
Link: Kuru İncirde Aflatoksin Sorunu Masaya Yatırıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız