Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Temmuz 2025 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
incir 

Kaliteli İncir İçin Destek Talebi

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, kuru incir üreticilerine "Kerevet Desteği" adı altında prim desteği verilmesini istedi.
 
Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, incirin Aydın'ın simge ürünü olduğunu, yaklaşık bir ay önce başlayan incir hasadının eylül ayı sonuna kadar devam etmesinin öngörüldüğünü kaydetti. 
İncirin önemli bir tarım ürünü olmasına rağmen incir üreticilerine bugüne kadar "üvey evlat muamelesi" yapıldığını ileri süren Kocabaş, bir çok tarım ürününe destekleme uygulanırken incir için hiçbir desteklemenin olmadığını söyledi. 
Kocabaş, kaliteli üretim için incirin mutlaka destekleme kapsamına alınması gerektiğini savunarak, "İncire hak ettiği destek verilmelidir. Eğer incire 
'Kerevet Desteği' adı altında prim desteği verilirse, daha kaliteli ürün elde etme şansına sahip oluruz. Çünkü, bugün kurutma sırasında incirin altına serilen kerevet dahi alamadığı için uygun olmayan koşullarda incirleri kurutan üreticilerimiz var. İncire destek verilmezse incir ağaçlarının sökülmesi hızlanacak" dedi. 
Kocabaş, bu sezon hava şartlarının incir için iyi gittiğini, kalitenin de geçen yıllara göre çok daha iyi olduğunu sözlerine ekledi. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kaliteli İncir İçin Destek Talebi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız