Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


Nar Çatlamaları Ürün Kaybına Neden Oluyor

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep’in Araban ilçesinde bulunan Araban Ovası’nda yetiştirilen narlarda oluşan çatlamaların ürün kaybına neden olduğu belirtildi.
  
Son yıllarda nar üretimine yönelen Arabanlı üreticiler, nar bahçelerindeki ağaçların meyvelerinde görülen çatlamaların ürün kaybına neden olduğunu söyledi. Araban Ovası’ndaki arazilere son yıllarda bol miktarda dikimi yapılan ve Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ndeki resmi kayıtlara göre 209 dekar alanda tesis edilen nar bahçelerindeki ağaçların meyvelerinde çatlamalar oluştu.
 
Çatlamaların meyvenin ceviz iriliğine gelmesiyle başladığını, bu çatlamanın ekonomik olarak sıkıntı oluşturduğunu belirten çiftçiler, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.
 
Arabanlı nar üreticileri, sorundan dolayı yüksek miktarda ürün kayıpları yaşadıklarını Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne bildirmesi üzerine Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü nar bahçelerinde geçen yıl başlattığı araştırma ve inceleme sonucu neticelendi.
 
Konuya ilişkin açıklama yayımlayan Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Araban’da toplam 209 dekar hicaz nar cinsi olarak resmi kayıtlarımızda mevcut olan ve iki yıldan beri nar bahçelerindeki ağaçların meyvelerinde yaşanan çatlamaların dengesiz sulama, bitki beslenme yetersizliği ve meyvede olgunlaşmaya yakın zamanlarda gündüz ve gece oluşan hava sıcaklığı farkı fazla olduğundan meydana geldiğinin tespit edildi. Üreticiler dengeli sulama ve düzenli gübreleme konularında bilgilendirilecek.”
 
 

Ekleme Tarihi
25.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Nar Çatlamaları,Ürün Kaybına, Neden Oluyor, Gaziantep, nar, çatlamış nar
Link: Nar Çatlamaları Ürün Kaybına Neden Oluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız