Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 


Çikita muzda büyük kavga

Muz şirketi Chiquita'yı almak için gerçekleşen mücadele alevlendi. İrlandalı Fyffes şirketinin 1 milyar dolarlık teklifine karşılık iki dev Brezilyalı aile 1.25 milyar dolarlık teklif yaptı. İki aile temsilciler hissedarları ikna etmek için dün gece telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

ABD'li muz şirketi Chiquita hisseleri üzerinde büyük kavga devam ediyor. Şirketin hissedarları İrlandalı Fyffes şirketinden Mart ayında gelen 1 milyar dolarlık ortaklık teklifini değerlendirirken Brezilyalı iki aileden flaş hamle geldi. Dünyanın en zengin ikinci bankacısı olan Brezilyalı Joseph Safra ile Brezilyalı portakal üreticisi Cutrale ailesi temsilcileri dün gece hissedarları arayıp bu teklifi reddetmelerini önerdi.

Safra ve Cutrale aileleri hissedarlara kendilerinin sunduğu 1.25 milyar dolarlık teklifi kabul etmelerini söyledi.Analistler İrlandalı firmanın hisse başına teklifinin ucuz olduğunu Brezilyalı ailelerin 13 dolarlık hisse başı fiyat teklifi ile yarışta öne geçtiğini bildirdi. Ayrıca analistler Brezilyalı ailelerin fiyatı hisse başına 15 dolara çıkarmaya da hazır olduklarını söyledi.

SEKTÖRÜ ŞOKE ETTİ
 
Ayrıca İrlandalı Fyffes'in teklifinde başka bir endişe de birleşmenin bir tekel yaratacak olması. Bu birleşme durumunda dünyanın muz üretiminin yüzde 80'i tek bir şirkete geçmiş olacak. Yine de Brezilyalı ailelerin Chiquita şirketiyle ilgilenmeleri büyük sürpriz olarak karşılandı. Brezilyalı aileler geçen hafta 611 milyon dolar ve şirketin borçlarını üstlenme teklifi yapmış Chiquita hissedarları bu teklifi reddetmişti. Reddedilen teklifin ardından Brezilyalı ailelerden yeni bir teklif beklenmiyordu.
Geçmişte siyasi çekişmelere konu olan muz endüstrisi bu sene ise ölümcül bir mantarın yayılmasıyla büyük yara almıştı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: muz, çikita muz, Chiquita, Fyffes
Link: Çikita muzda büyük kavga




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız