Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
muz 

ANKARA (İHA) - Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu-II Projesi altında Alanya Muz Üreticileri Birliği'nce yürütülecek olan "Avro-Türk Muz Bağlantısı Projesi"nin açılış toplantısı yarın gerçekleştirilecek.
 
Avrupa Birliği Bakanlığı Basın Dairesi'nden yapılan açıklamada, Avrupa Birliği ve Türkiye sivil toplum örgütleri arasında sürdürülebilir iletişim köprüleri inşa etmek amacıyla 2010 yılında hayata geçirilen Sivil Toplum Diyaloğu-II Projesi'nin üç bileşeninden birinin "tarım ve balıkçılık" olduğu belirtilerek, proje ile Türkiye ve AB arasında kalıcı iletişim köprüleri kurulmakla kalınmayıp, Türkiye'nin muz sektöründe AB standartlarını yakalamasına da öncülük edilmiş olunacağı belirtildi. Hedefin Kanarya
Adaları'nın muz sektöründe yakaladığı başarıyı örnek alan proje ile yerli üreticilerin AB standartlarına çıkarılması ve muz sektöründe dünya çapında bir Türkiye markası yaratılması olduğunun altı çizilerek, projenin bütçesinin 113.680 euro ve süresinin ise 18 ay olduğu kaydedildi. Üreticilerin AB rekabet politikalarını öğrenmeleri ve vatandaşlara AB kalitesinde bir muz arzı sağlamak için pazarlama stratejilerinin geliştirilmesinin sağlanacağı belirtilerek, projenin uygulama süresi boyunca Alanya ve Anamur
bölgelerinde tarım uygulamalarının ve hasat sonrası uygulamaların geliştirilmesine yönelik olarak 30 yerli üreticinin örnek bahçe ve seralarda teorik ve pratik eğitimler alacakları bildirildi. 6 kuruluşun da ISO 22000 standardı kapsamında belgelendirilmesinin temin edileceği belirtildi.
Proje süresince Türkiye ve AB'deki üretici birliklerinin bir araya gelerek organizasyon yapıları hakkında bilgi alışverişinde bulunacakları ifade edilirken, bir yandan 'iyi tarım uygulamaları'nın ülkemize kazandırılması sağlanırken, diğer taraftan da bölgede muz üretiminde modern tekniklerin uygulanmasının yaygınlaştırılmasının mümkün olacağı hatırlatıldı. 

Ekleme Tarihi
21.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Sivil toplum diyaloğu ile muza AB tadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız