Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
Vali Lekesiz Muz seralarını gezdi 

Vali Lekesiz Muz seralarını gezdi

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, dünya piyasalarında söz sahibi olabilmek için kaliteli, ihracat odaklı, ekim dikim yapılması gerektiğini söyledi.


Hatay Valisi Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Üçgüllük Belediye Başkanı Bedi Balta, Hatay İl Tarım Müdürü Bestami Zabun, İskenderun İlçe Tarım Müdürü Osman Hatlar ve muz üreticileri ile birlikte Seraları gezerek üretilen muzları yerinde inceleme fırsatı buldu.

Muz Seralarını gezen Lekesiz’e Hatay Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, teknik bilgiler verdi.

Üçgüllük Belediye Başkanı Bedi Balta ile birlikte muz seralarını detaylı bir şekilde inceleyen ve muzların kalitesini yetkili birimlerden öğrenen Vali Lekesiz, “Dünya piyasalarında ihracat odaklı bir ekim dikim anlayışı ile dünya pazarında hangi kalitede ürün isteniyorsa, o türden ürünlerin olmasını istiyoruz. Dünya piyasasını göz önünde bulundurmazsak sıkıntı olur.” dedi.

Bu yıl Hatay piyasasında erik üreticilerinin zor durumda kaldığına vurgu yapan Vali Lekesiz, “Ürettiğimiz ürünler dış piyasaya gidecek kalitede olmazsa elde kalır. Oysa Dörtyol Kuzuculu tarafından geliyoruz ihracata dayalı erikler olmasını istiyoruz. Onların sorunları yok. Tüm ürünleri daha çabuk satılıyor. İşte bu anlayışla tarım sektöründen almış olduğumuz bu 3 milyar lirayı 13 milyara çıkarabilir miyiz, onun uğraşı içerisindeyiz.
 
Yapılmakta olan sulama çalışmaları, doğru yerlere doğru ürün ve tamamen ihracat odaklı çalışmalarla kalitenin artacağına inanıyoruz. Bu bağlamda, şu an muz üretimi yapılan Üçgüllük beldesindeyiz. 2011 yılında 195 bahçe oluştu ve bu bahçelerde muz, elma, erik, şeftali gibi meyveler üretilmektedir. Tamamı bahçede satılabilir. Bu konuda endişemiz yok. Muz üretimi yapan çiftçilerimize de teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Üçgüllük Belediye Başkanı Bedi Balta ise muz üreticiliğine destek veren ve her zaman yanlarında olan Vali Lekesiz ile birlikte bürokratlara teşekkür etti.

HATAY (CİHAN)

Ekleme Tarihi
11.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Hatay Valisi M. Celalettin, Lekesiz Muz seralarını gezdi, gıda, tarım, ziraat, Hatay Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, teknik bilgi
Link: Vali Lekesiz Muz seralarını gezdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız