Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
Alanya 

ALANYALI muz üreticileri ile dünyanın değişik ülkelerindeki muzcuları buluşturmak amacıyla çalışma başlatan Alanya Muzcular Birliği (Muz- Bir), Kanarya Adaları'ndaki muz üreticileri ile 150 bin euroluk ortak bir çalışma yapacak.

Alanya muzunun ithal muzla rekabet edebilmesi amacıyla yerli muzun 1 hafta olan raf ömrünü 1 aya çıkarmak için harekete geçen Muz- Bir, şimdi de ilçedeki muz üreticilerini dünyanın değişik ülkelerindeki üreticilerle bir araya getirmek için kolları sıvadı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ve Akdeniz Üniversitesi'nin desteğiyle bir proje hazırlayan birlik üyeleri, bu kapsamda ilk olarak Kuzey Atlantik Okyanusu'nda ve Afrika'nın kuzeybatı sahilleri açığında yer alan takımadaların oluşturduğu Kanarya Adaları'ndaki muzcularla buluşmak için çalışma başlattı.

Muz- Bir Başkanı Hüseyin Güney, tüm dünyaya tanıtmayı amaçladıkları Alanya muzunun markalaşması konusunda önemli adımlar attıklarını söyledi. Alanya'da yaklaşık 300 bin çiftçinin geçimini muz üretiminden sağladığına dikkat çeken Güney, yaklaşık 1.5 milyon nüfusa sahip Kanarya Adaları'nın ihraç ağırlığının ise muz ve domatesten oluştuğunu kaydetti. Hazırlanan proje kapsamında Kanarya Adaları'ndaki muzcular ile 150 bin euroluk ortak bir çalışmayı hayata geçirmeyi planladıklarını aktaran Hüseyin Güney, şunları söyledi:

"Bu konudaki çalışmalarımız çok olumlu devam ediyor. Biz oraya gidip incelemelerde bulunacağız. Oradaki üreticiler de Alanya'daki muz bahçelerini inceleyecek. Açık alanda yetişen muzun aroması, kokusu ve görüntüsü çok farklı. Proje doğrultusunda ihracat da yapabiliriz. Daha sonra ise Alanyalı üreticiler ile Avrupalı üreticileri buluşturacağız."

 

 

 

http://www.dha.com.tr/

Ekleme Tarihi
29.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Alanya'dan Kanarya Adaları'na muz köprüsü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız