Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Meyvecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Turunçgil
 Elma
 Armut
 Zeytin
 Fındık
 Üzüm
 Kayısı
 Şeftali, Nektarin
 Çay
 Seracılık
 İncir
 Kiraz, Vişne
 Erik
 Çilek
 Nar
 Antepfıstığı
 Muz
 Karpuz, Kavun
 Kivi
 Seracılık
 Ceviz
 Badem
 Diğer Meyveler
 

Avrupa Türkiye Muz Bağlantısı Projesi Toplantısı

Alanya Muz Üreticileri Birliği'nin (MUZBİR) yürüttüğü Avrupa Türkiye Muz Bağlantısı Projesi kapanış toplantısında 9 tesise ISO 22000 gıda güvenliği belgesi verildi.


Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Kanarya Adaları Muz Üreticileri Birliği ve Kanarya Adaları Zirai Araştırmalar Enstitüsü'nün ortak, Alanya Belediyesi Hal Müdürlüğü ile Antalya Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün iştirakçileri arasında yer aldığı proje, 18 aylık çalışmaların ardından sona erdi.

ALTSO'da düzenlenen toplantıya Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, MUZBİR Başkanı Hüseyin Güney, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamide Gübbük ile Kanarya Adaları Tarım Araştırmaları Enstitüsü (ICIA) Direktörü Victor Galan Sauco katıldı.

Toplantıda 9 tesise ISO 22000 belgesi verildi.

Prof. Dr. Hamide Gübbük, projenin MUZBİR'in kurumsallaşmasına çok önemli katkıları olduğunu belirterek, "Türkiye'nin çok iyi proje olanakları var. Yeni projelerle iyi tarım uygulamaları çalışmalarına devam edilmesi gerekir. Türkiye yetiştiricilik açısından iyi bir yerde, ama hasat sırasında bazı eksiklikler yaşanıyor. Bu da zaman içinde daha iyi bir noktaya gelecektir" diye konuştu.

Victor Galan Sauco ise Türkiye'nin AB'ye girmesi halinde işbirliği çalışmalarının daha güçlü devam edeceğini kaydetti.

Hem Türkiye'nin ve hem de İspanya'nın muz üretiminde ortak sorunları olduğunu dile getiren Sauco, iklim bazında da bazı dezavantajların her iki ülkede de hemen hemen aynı olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, başından sonuna süreci takip etme fırsatı bulduklarını ifade ederek, "Bu proje Alanya'nın kendi gücü ile yürüttüğü bir proje. İlk başta sadece bir muz projesi olarak değerlendirilebilir, ama kapsamı çok geniş. AB bakanımızın, kaymakamımızın, belediyelerimizin, ALTSO'nun, üniversitelerin ve Kanarya Adaları Muz Üreticileri'nin desteğini aldık" dedi.

İspanya ile kurulan işbirliğinin yeni olmadığını bildiren Çavuşoğlu, Türkiye'nin AB üyelik sürecinde İspanya'nın her zaman desteğini aldığını belirtti. İki ülke arasındaki güzel ilişkilere Alanya olarak katkıda bulunduklarını dile getiren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Bu proje gösterdi ki Türkiye standartları ve yapısıyla AB'ye girmeye hazırdır. Çünkü Türkiye AB'ye ekonomik güç katacaktır. Yük olmayacak aksine destek olacaktır. Bugün Türkiye'nin AB'ye girmesini engelleyenler aslında bizi değil, kendilerini cezalandırıyorlar. Türkiye kendi başına da gelişimini çok hızlı biçimde sürdürmektedir. AB'ye ihtiyaç duymadan... Bu nedenle projemizin AB sürecine de olumlu katkı yapmasını bekliyoruz." (AA)

Ekleme Tarihi
26.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Avrupa, Türkiye, Muz, Bağlantısı Projesi Toplantısı
Link: Avrupa Türkiye Muz Bağlantısı Projesi Toplantısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız