Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Buğday, Arpa  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Buğday, Arpa
 Çavdar, Yulaf
 Mısır, Darı
 Pirinç
 Pamuk
 Soya
 Ayçiçeği
 Kanola
 Şeker Pancarı
 Yerfıstığı
 Nohut, Mercimek
 Fasulye, Bezelye
 Çay
 Tütün
 Aspir
 Fig, Yonca
 Diğer Tarla Bitkileri
 IcerikbannerUrl

Buğday üreticilerine taahhütlü alım uygulaması

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kırklareli Şube Müdürü İhsan Çakır, Toprak Mahsulleri Ofisi olarak üreticilerin geçici depolama ihtiyacının karşılanması amacıyla, taahhütnameli alım uygulamasına başlayacaklarını belirtti.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kırklareli Şube Müdürü İhsan Çakır, "Toprak Mahsulleri Ofisi olarak üreticilerimizin geçici depolama ihtiyacının karşılanması maksadıyla genel müdürlüğümüzün aldığı karar ile taahhütnameli alım uygulamasına başlıyoruz" dedi.

Çakır, bu yıl Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ile İstanbul'un Avrupa yakası ve Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yaklaşık 2 milyon 100 bin ton buğday üretimi yapılmasını ön gördüklerini söyledi.

Üreticilerin depolama sıkıntısını geçici olarak çözmek amacıyla TMO Genel Müdürlüğü'nce taahhütnameli alım uygulamasının başlayacağını belirten Çakır, uygulamanın sadece Trakya Bölgesi'nde geçerli olacağını ifade etti.

Uygulamanın 31 Aralık çarşamba gününe kadar sürdürüleceğini anlatan Çakır, bölgede üretimin geçmiş yıllara göre yüksek olması sebebiyle üreticilerin Anadolu'dan alıcı gelmesini beklediğini kaydetti.

Çakır, “TMO olarak üreticilerimizin geçici depolama ihtiyacının karşılanması maksadıyla genel müdürlüğümüzün aldığı karar ile taahhütnameli alım uygulamasına başlıyoruz. Ürününü taahhütname karşılığı TMO depolarına bırakan üreticilerimizden 0,067 lira ton gün ve KDV depo kira ücreti alacağız. Buda 1 ton ürünün 1 aylık depo kirası bedeli 2,32 lira olacak. 100 ton ürün veren bir üretici 237 lira depo ücreti ödemek durumunda kalacak" diye konuştu.

Çakır, uygulama ile alınacak ürünlerin açık depolama yapılacağını kaydetti.

(TARIM TV)
 
 

Ekleme Tarihi
11.07.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Buğday üreticilerine taahhütlü alım uygulaması
Link: Buğday üreticilerine taahhütlü alım uygulaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız