Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Mısır, Darı »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Ticaret-Pazarlama
 Örgütler
 Tohum-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 İyi tarım uygulamaları
 Yetiştirme teknikleri
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Yemeklik mısır
 Un ve nişasta sanayi
 Yağ sanayi
 Yem sanayi
 Etanol-Biyodizel
 İhracat-İthalat
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
cargill 

Türkiye'de tekti! Dünya devi satın aldı
 
 
Bitkisel yağ bazlı endüstriyel ürünlerini Türkiye’de üretme kararı alan Cargill, Türkiye’nin ilk ve tek oleo kimya (yağ) üretimi yapan şirketi 95 yıllık Alemdar Kimya'yı satın aldı.

Şirketin yanındaki arsayı da satın alan Cargill Türkiye bu satın alma da dahil toplam 50 milyon dolar yatırım yapacak. Fabrika, Cargill'in ABD ve Rusya'dan sonra bitkisel yağ bazlı endüstriyel ürünler üreten 3. fabrikası olacak. Türkiye’de ayçiçeği, kolza ve aspir gibi ürünlerden üretilecek hammaddeler; tekstilden matbaya, yataktan transformatöre kadar birçok endüstriyel üründe kullanılacak. Basınla sohbet toplantısı düzenleyen Cargill Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarakçıoğlu hedeflerinin bu alanda 2.5 yıl içinde 100 milyon dolar ciro olduğunu belirterek yapacakları yatırımın Türkiye'nin cari açığına katkısının da 50 milyon doları bulacağını anlattı.

Tarakçıoğlu "Türkiye, bölgesinin en dinamik ülkesi olarak sürekli büyüyen ve gelişen bir ekonomiye sahip. Bu nedenle 2008 yılında Türkiye’yi, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin yatırım ve yönetim üssü haline getirme kararı almıştık. Şimdi bu kararımızı yeni bir yatırımla taçlandırıyoruz. Bugüne kadar Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu endüstriyel ham maddelerimizin bir bölümünü ithal ediyorduk. Bu satın alma ile birlikte, gıda dışı endüstriyel ürünlerde de üretimi Türkiye’de ve yerli ham madde kullanarak gerçekleştireceğiz. Türkiye’yi, bitkisel yağ bazlı ürünlerimizde de bölgenin üretim, teknoloji ve ihracat üssü yapacağız" şeklinde konuştu.

Star gazetesinin haberine göre; Cargill Endüstriyel Yağlar İş Ünitesi Genel Müdürü Akın Özkutan ise "2013’ün mayıs ayında tamamı yüzde 100 bitkisel ürünlerden elde edilen yağ bazlı ürünlerimizin ithalatına başladık. Ancak aklımızda yerli üretim yapma vizyonu vardı. Bu hedefle Türkiye’de üretim tesisi arayışına girdik. Birçok yere baktık, yaptığımız araştırmalarda karşımıza köklü geçmişiyle Alemdar Kimya ile çıktı. Artık odağımızda sadece Türkiye yok. Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika da hedeflediğimiz pazarlar arasında" dedi. Cargill, 65 ülkede 142 bin çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Cargill'in Ülker Grubu ile Pendik Nişasta'da da ortaklığı bulunuyor.










http://www.cumhuriyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
24.04.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: cargill,Bitkisel yağ
Link: Türkiye'de tekti! Dünya devi satın aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız