Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarla Bitkileri »  Pamuk »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Ticaret-Pazarlama
 Tohum-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Yağ sanayi
 Yem sanayi
 Tekstil sanayi
 Biyodizel
 İhracat-İthalat
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 


Özbekistan Pamuk Fuarı Ekim’de düzenlenecek

Özbekistan pamuğunun kalite derecelendirmesine göre görücüye çıkarılacağı geleneksel pamuk fuarı Ekim ayında düzenlenecek.

Bu yıl 10.'su gerçekleştirilecek fuar, 13-14 Ekim günleri arasında başkent Taşkent’te kapılarını açacak. İki gün açık kalacak fuarda Özbekistan’ın mevcut pamuk potansiyeli detaylı bir şekilde yabancı davetlilerin beğenisine sunulacak. Değişik tasarım ve dizaynlarla kurulacak stantlarda, türlü kumaş, iplik ve pamuk lifleri sergilenecek. 2005’ten beri her yıl geleneksel olarak düzenlenen fuarda yabancı bazı firmalar tarafından getirilen ve pamuk ekiminde ve hasadında kullanılan değişlik modeldeki makineler de sergilenecek. Ülkenin önde gelen fuar alanlarından Özekspomarkaz'da düzenlenecek fuara, 60’ya yakın ülkeden 370 dolayında firma temsilcinin iştirak etmesi bekleniyor.

Bu arada fuar kapsamında pamuk temalı çok katılımlı bir toplantı düzenlenecek. Toplantıda gerek Özbekistan ve gerekse dünyadaki pamuk durumu masaya yatırılacak. Katılacaklar daha sonra fuar alanını gezecek ve ülkenin önde gelen pamuk toplama ve saklama terminallerini ve depolarını ziyaret ederek. Buralarda davetlilere ilgililer tarafından bilgi verilecek.

Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un inisiyatifiyle yapılan fuar kapsamında yapılacak görüşmelerde yerli ve yabancı firma temsilcilikleri arasında bir dizi iş bağlantıları yapılacak.

Yılda ortalama 3milyon 500 ton dolayında pamuk üretimi yapan Özbekistan'ın pamuk müşterisi ülkeler arasında Türkiye, ABD, Bangladeş, Güney Kore, Singapur, Çin, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi devletler bulunuyor. Dünya pamuk üretiminde altıncı, ihracatında ise ikinci sırada yer alan Özbekistan'ın 2013’teki pamuk rekoltesi yaklaşık 3 milyon 400 bin ton dolayında gerçekleşmişti.
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
19.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: pamuk, fuar, Özbekistan pamuk fuarı
Link: Özbekistan Pamuk Fuarı Ekim’de düzenlenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız